5 Φεβ 2019

Οι μισοί που θα διαβάσουν αυτό το κείμενο δε θα συμφωνήσουν, θα συμφωνήσουν όμως οι άλλοι μισοί κι αυτό μας φτάνει…

Πόσες φορές όταν λες άφοβα την άποψή σου τα ακούς από κάποιους και δέχεσαι χαρακτηρισμούς; Αν συμφώνησες, μάλλον αρκετές.

Εχει δικαίωμα να κάνει ο οπαδός μιας ομάδας την κριτική του χωρίς να σκέφτεται αν θα του «επιτεθούν» όσοι την έχουν δει «κουλτουριάρηδες» εκείνη τη στιγμή; Φυσικά και έχει.

Πριν κράξεις τον διπλανό σου επειδή δεν του αρέσει ο Αλέγκρι, ο Ντιμπάλα, το πώς χτύπησε το φάουλ ο Κριστιάνο, οι γκολκίπερ της Γιούβε, ο προδότης Μπονούτσι, ο τραγικός Κεντίρα και λοιπά και λοιπά, διάβασε την άποψη που εξέφρασε ιταλική σελίδα με χιλιάδες φίλους στο Facebook.

Μια σελίδα που δεν έχει ποτιστεί με την ελληνική νοοτροπία, δεν υποστηρίζει τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, μια σελίδα που έχει την ιταλική κουλτούρα, τη φινέτσα της Γιούβε, με ό,τι συνεπάγεται.

Για να δούμε…


«Να ντρέπεστε.

Συνεχίζετε να επιτρέπετε να σας κάνει πλάκα ο οποιοσδήποτε λόγω ντροπιαστικών καταστάσεων σαν να είστε ομάδα νέων και τώρα, όπως πάντα, δεν μάθατε τίποτα.

Κόντρα σε αντιπάλους της σειράς, δωρίζετε γκολ και βαθμούς και το να λέτε ότι με 3 σουτ ο αντίπαλος έβαλε 3 γκολ δεν είναι δικαιολογία αλλά λόγος προβληματισμού!

Και τι ωραίες μεταγραφικές κινήσεις τον Ιανουάριο: "Ο Κεντίρα θα είναι η ενίσχυση μας τον Ιανουάριο" (το είπε ο Αλέγκρι).

Ξαναβάλτε το κωλομυαλό σας στο γήπεδο γιατί εμείς θα είχαμε φτύσει αίμα για να τιμήσουμε τη φανέλα.

Οπως λέγαμε και πέρυσι την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να... δώσουμε το πρωτάθλημα, αυτές είναι εμφανίσεις για άμεση απόσυρση και όποιος δεν μπορεί να τρέξει να παρακολουθουθεί τους άλλους από την εξέδρα.

Και αρχίστε να αλλάζετε αυτή την κωλοπροετοιμασία γιατί κάθε χρόνο έχουμε την ίδια ιστορία με τους τραυματισμούς.

Και σκεφτείτε ξανά τι σημαίνει αυτό το #finoallafine».


Αν το έγραφε ο Πασχάλης από τα Γιάννενα αυτό και ο Μάρκος από τα Πατήσια, θα του έλεγε ο Κοσμάς από τον Πύργο και ο Γιώργος από τη Θεσσαλονίκη: «Μια ισοπαλία κάναμε και φέρνεις την καταστροφή».

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που υπαγορεύει πώς πρέπει ν’ αντιδρά ένας οπαδός μετά από ένα αποτέλεσμα. Βασικά ο καθένας νιώθει και λέει ό,τι θέλει και ουδείς δεν έχει το δικαίωμα να του βάλει χέρι μόνο και μόνο επειδή είναι σε άλλο μουντ. Για μπάλα μιλάμε, όλα, εκτός από τους κανονισμούς, είναι υποκειμενικά.

Μπορεί κάποιος να στραβώσει με το 3-3 επί της Πάρμα και να βγει και να κάνει την κριτική του. Θα βγει ο άλλος και θα του πει «φιλάκι, ώπα. Τα ισοπεδώνεις όλα». Αλλά αν σε κάποιο άλλο ματς κάνει την κριτική του ο δεύτερος και του πει ο πρώτος «φίλε κούλαρε», θα του απαντήσει: «τι να κουλάρω, δε βλέπεις τι γίνεται. Ρδελομπού είμαστε».

Γαϊτανάκι που πηγαινοέρχεται είναι η κριτική μετά τους αγώνες. Μία σου και μία μου. Απλά, πριν ξεστομίσετε τα βαρύγδουπα περί ελληνικής νοοτροπίας και αυτά μόνο εδώ συμβαίνουν, επισκεφθείτε και καμία σελίδα από την Ιταλία, εκεί που χτυπάει πραγματικό ο παλμός της ομάδας και του κόσμου του.

Α, η παραπάνω κριτική που μεταφράστηκε αυτολεξεί έγινε από σελίδα που έχει έδρα το Τορίνο. Οπως και να το κάνουμε, έχουν δει κάτι περισσότερο από τη Γιουβέντους σε σχέση με όλους εμάς εδώ.

Εδώ, βέβαια, θα πρέπει να παίρνετε την άδεια από κάποιους για να μιλήσετε. Ο,τι χειρότερο δηλαδή…


7 σχόλια:

  1. Τί έγινε παιδιά το κλείσατε το σάιτ
    Μέρες έχετε να γράψετε κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα

      Γράφουμε με διαφορετικό ρυθμό και πιο ελεύθερη θεματολογία. Οχι, δεν έκλεισε το σάιτ αλλά δεν έχει τη μορφή που είχε...

      Διαγραφή
  2. Κακώς, αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα... Για ποιο λόγο όμως; Συνέβη κάτι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακώς / καλώς. Εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπεις.

      Στη σελίδα μας στο facebook https://web.facebook.com/forzajuve.gr/ υπάρχουν 2-3 σχετικά posts. Οποτε έχει χρόνο και διάθεση, ρίχνεις μια ματιά.

      Διαγραφή
  3. Δεν έχω Facebook.
    Η ουσία είναι ότι εμείς χάνουμε την καλύτερη σελίδα σε θέματα που αφορούν την Γιούβε μας...
    Η σελιδα σας παρόλαυτα είναι κόσμημα, ακόμη κι αν συνεχίσετε με πιο ελεύθερη θεματολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Τιμή μας τέτοιες κουβέντες...

      Διαγραφή