27 Φεβ 2019

Παίζει το μέλλον του στη Γιουβέντους, σε μία χρονιά που η επένδυση του κλαμπ κλυδωνίζεται

«Τι δεν πρέπει να πεις στον Αλέγκρι», ήταν ο τίτλος του editorial του διευθυντή της Tuttosport, δύο μέρες μετά την ήττα από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη.

Το κλίμα είναι βαρύ για τον προπονητή της Γιουβέντους μετά το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς της φάσης των «16», αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θέλει ή συμφέρει την ομάδα αυτή τη στιγμή. Αντιθέτως, αυτό που θέλουν οι μπιανκονέρι τώρα είναι συσπείρωση, εμπιστοσύνη σε προπονητή-παίκτες και αποφασιστικότητα για μάχη μέχρι τελικής πτώσης στη ρεβάνς της 12ης Μαρτίου.

Και η αλήθεια είναι ότι το άρθρο του διευθυντή της Tuttosport, Ξαβιέ Τζακομπέλι, περιγράφει το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της διοίκησης και το κλίμα που θέλει να υπάρξει μέχρι και τη ρεβάνς με την Ατλέτικο.

Παραθέτουμε αυτούσιο το κομμάτι...

«Προϋπόθεση απαραίτητη και θεμελιώδης να το πούμε εξαρχής: Ο Αλέγκρι και η Γιούβε έκαναν πολλά λάθη στη Μαδρίτη, τόσο στην τακτική όσο και στην ψυχολογική προσέγγιση του ματς, τα οποία έχουν υπογραμμιστεί αρκετά από την κριτική των τιφόζι και του Τύπου την επόμενη μέρα. Στις 12 Μαρτίου, στο Τορίνο, θα χρειαστεί μια εντελώς διαφορετική ομάδα για να επιχειρήσει την ανατροπή. Επιχείρηση όχι αδύνατο να την προσπαθήσεις, αλλά δύσκολο να την πραγματοποιήσεις. Τώρα, όμως, δεν είναι η ώρα για μοιρολόγια και πολύ περισσότερο δεν είναι η ώρα για να πετάξεις στη θάλασσα όλη τη δουλειά και τα αποτελέσματα ενός προπονητή που στα 4,5 χρόνια του στους μπιανκονέρι έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ και πήγε δύο φορές, σε τέσσερα χρόνια, στον τελικό του Champions League. Και τους έχασε και τους δύο, όπως δηλαδή και ο Ντιέγκο Σιμεόνε.


Ο οποίος, είναι αλήθεια, στη διεθνή τροπαιοθήκη των ροχιμπλάνκος πρόσθεσε δύο Europa League και δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, αλλά όχι το πιο σημαντικό διεθνές τρόπαιο. Η έμφαση επιβάλλεται, επειδή μετά από αυτή την ήττα που καίει στο Wanda Metropolitano, οι μόνιμοι επικριτές του Αλέγκρι επανήλθαν για να υποβαθμίσουν, να μειώσουν, να εξοντώσουν την ανταγωνιστικότητα και τις ικανότητες αυτού που, παραδόξως, θα πάρει το μάθημα από το πάθημα της Μαδρίτης. Με την έννοια ότι -γνωρίζοντας τον- ο προπονητής της Γιούβε θα απομνημονεύσει το φιλμ από το ματς της 20ής Φεβρουαρίου και θα διορθώσει τα λάθη και τις παραλείψεις. Δεν είναι η ώρα των πενθούντων, των γυναικών που στην αρχαιότητα πληρώνονταν για να κλαίνε στις κηδείες, γιατί όποιος πανηγύρισε πρόωρα για το τέλος των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών της ομάδας του Ρονάλντο, θα έπρεπε να περιμένει τουλάχιστον 18 μέρες.

Πάνω από όλα, αυτό που δεν πρέπει να πεις στον Αλέγκρι είναι ότι η πορεία του στη Γιουβέντους ολοκληρώθηκε μετά τα "χτυπήματα" των Χιμένες και Γοδίν, και ότι τα πάντα είναι λάθος και πρέπει να ξαναφτιαχτούν. Δεν είναι έτσι. Φυσικά, ο προπονητής είναι ο πρώτος που το ξέρει: Απροσδόκητα, ξαφνικά, η 12η Μαρτίου 2019 έχει εξελιχθεί στη μέρα των ημερών, στην όλη για όλα μάχη μιας σεζόν. Και ο Αλέγκρι ξέρει πολύ καλά ότι στις 12 Μαρτίου ο ίδιος "παίζει" το μέλλον του στη Γιούβε. Αλλά δε θα είναι ο μόνος. Στη χρονιά του Ρονάλντο, μια μεταγραφή που κοστίζει συνολικά περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ, το κλαμπ του Ανιέλι έθεσε το περασμένο καλοκαίρι τον στόχο, η επίτευξη του οποίου κινδυνεύει πολύ πλέον: Να κατακτήσει το Champions League και να βάλει τέλος στην αναμονή 23 χρόνων.

Ο,τι κι αν λέει ο απερίγραπτος πρόεδρος της Ατλέτικο που ακόμη δεν έχει χωνέψει τους χαμένους τελικούς με την Ρεάλ, ο Κριστιάνο έχει κατακτήσει πέντε φορές το Champions League και δεν έχει χάσει ακόμη τις ελπίδες του για την έκτη κατάκτηση. Στα ρεπορτάζ σας παρουσιάζουμε όλα τα σενάρια για το τι μπορεί να συμβεί ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η ρεβάνς με την Ατλέτικο. Υπάρχει χρόνος, όμως, για να υπάρξουν οριστικά συμπεράσματα, τελικές κρίσεις, ετυμηγορίες για έναν προπονητή που έχει νικήσει πολύ.

Κυριολεκτικά: 254 ματς στον πάγκο της Γιούβε, 183 νίκες, 39 ισοπαλίες, 32 ήττες, ποσοστό νικών 72,04%. Το πιο υψηλό, ανάμεσα στους σπουδαίους προπονητές του κλαμπ. Και οι αριθμοί συντρίβουν τις λέξεις».


1 σχόλιο:

  1. Αγνωμονες δεν ειμαστε ουτε αχαριστοι με τον Μαξ!Ομως οποια κ να ειναι η φετινη καταληξη(με κουπα η χωρις) το καλοκαιρι θελει ανανεωση η ομαδα στη θεση του..
    ο κυκλος του εκλεισε...η ομαδα αγωνιστικα με τετοιο ροστερ απογοητευει στο θεαμα κ στο στοιχειωδες πλανο να κερδισει κ το χειροτερο(ασχετα αν δεν διαρρεει προς τα εξω λογω Γιουβε περιβαλλοντος)αρκετοι παιχτες δειχνουν ξενερωμενοι απο τη διαχειριση που εχει κανει.
    πολλες εμμονες σε συγκεκριμενους παιχτες(Πιανιτς,Μαριο,Κεντιρα) κ αντιστοιχα παραγκωνισμο Μπερνα,Νταγκλας,Εμρε,Ρουγκανι,Σπινατσολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή