2 Φεβ 2019

Αλέγκρι: Οταν ήρθα εγώ στη Γιουβέντους υπήρχε φόβος για το αν νικήσουμε την Μάλμε

Για δεύτερη συνεχόμενη συνέντευξη Τύπου πριν από ματς, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έδωσε μια μακροσκελή απάντηση σε ερώτηση που δέχθηκε.

Μιλώντας για το σημερινό ματς με την Πάρμα αλλά και για αυτό με την Αταλάντα στο κύπελλο, στον προπονητή της Γιουβέντους έγινε η εξής ερώτηση.

«Πολλοί οπαδοί στα social media έχουν ασκήσει κριτική. Για το παιχνίδι, για τη μεταγραφική του Ιανουαρίου. Πώς βλέπεις αυτή την κριτική, θεωρείς ότι δεν δείχνουν σεβασμό για όλα όσα έχεις κάνει;».

Η απάντηση-μονόλογος που έδωσε ο Αλέγκρι ήταν η ακόλουθη...

«Εγώ στη Γιούβε δεν έκανα τίποτα, είμαι εδώ, προπονώ και περνάω καλά. Εγώ λέω μόνο ένα πράγμα, η Γιουβέντους τα τελευταία επτά χρόνια κατέκτησε επτά πρωταθλήματα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έπαιξε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξε με αξιοπρέπεια παρά τα προβλήματα που υπήρχαν ένα γύρο των "16" με την Μπάγερν και έναν προημιτελικό πέρυσι με την Ρεάλ, σε μία μάχη που θυμόμαστε όλοι, αλλά αποκλειστήκαμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Γιουβέντους παίζει για να μην νικήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όταν ήρθα εγώ υπήρχε φόβος για το αν νικήσουμε την Μάλμε, ενώ εγώ πίστευα από την πρώτη μου χρονιά, με εκείνη την ομάδα, ότι μπορούμε να το κατακτήσουμε.

Τώρα έχουμε χάσει λίγο την επαφή με την πραγματικότητα. Στην Ευρώπη υπάρχουν 7-8 ομάδες που μπορούν να πάνε στον ημιτελικό, στον ημιτελικό όμως πάνε μόνο 4 και στον τελικό μόνο 2. Τέσσερις από τους διεκδικητές, επομένως, θα μείνουν εκτός. Από αυτά που ακούω, η Γιουβέντους είναι η φιναλίστ, απλά δεν ξέρουμε τον αντίπαλο. Εμείς πρέπει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια. Από εκεί και πέρα, το Τσάμπιονς Λιγκ έχει μεγαλώσει, τώρα υπάρχουν περισσότερες ομάδες που στοχεύουν στην κατάκτηση του.


Από τους 8, επαναλαμβάνω, οι 4 θα πάνε στον ημιτελικό. Από εκεί και πέρα, ότι η Γιούβε παίζει για να το κατακτήσει, ισχύει από την πρώτη μου χρονιά εδώ, αλλά για να το καταφέρεις χρειάζεται να είσαι πάντα καλός αλλά και τυχερός. Δεν σημαίνει ότι αν πάρεις τον Ρονάλντο αυτομάτως κατακτάς το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι playstation. Υπάρχουν πάρα πολλά που παίζουν ρόλο, εμείς πρέπει να δουλέψουμε, να οργανωθούμε και να φτάσουμε ως το τέλος σε όλες τις διοργανώσεις που έχουμε. Αυτό που πετύχαμε, έχει μείνει. Τώρα πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα.

Αν χάσαμε στο Μπέργκαμο, απολογούμαστε σε όλους γιατί δεν έπρεπε να χάσουμε ούτε εκεί. Κάποια στιγμή βέβαια, θα χάσεις κιόλας, αλλά φαίνεται ότι η Γιούβε πρέπει να νικάει πάντα. Ούτε η Ρεάλ με τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ αυτά τα χρόνια δεν νικάει πάντα, έχει πάρει ένα πρωτάθλημα τα τελευταία έξι χρόνια. Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνω τίποτα, αλλά υπάρχει και ο νόμος των αριθμών, των πιθανοτήτων.

Εμείς έχουμε κατακτήσει, τα πρώτα χρόνια με τον Κόντε και μετά με μένα, επτά πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα, παίξαμε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ. Ελπίζουμε να το κατακτήσουμε φέτος, δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Δουλεύουμε για αυτό, αλλά το να σκεφτόμαστε ότι η Γιουβέντους έχει ήδη νικήσει δεν μου φαίνεται φυσιολογικό. Το ποδόσφαιρο, βέβαια, είναι άθλημα για το οποίο ο καθένας έχει γνώμη, μπορείς να πεις τα πάντα κι ακόμη περισσότερα, αλλά υπάρχουν και οι αριθμοί που είναι αντικειμενικοί.

Χρειάζεται, επομένως, σεβασμός για τη δουλειά, γιατί εμείς δουλεύουμε για να φτάσουμε ως το τέλος, από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι άλλες ομάδες. Γι' αυτό το να νικάς είναι κάτι εκπληκτικό, όχι κάτι φυσιολογικό, αυτονόητο».


2 σχόλια:

  1. ΞΕΚΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ Κ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!8 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ,ΧΩΡΙς ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ Κ Η ΓΥΜΝΙΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Κ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ....ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΕ 3 ΑΜΥΝΤΙΚΟΓΕΝΗ ΧΑΦ(ΠΙΑΝΙΤΣ,ΜΑΤΟΥΙΝΤΙ,ΚΕΝΤΙΡΑ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ Η ΠΛΑΓΙΑ..ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΤΙ ΣΤΟ 1-0 ΦΡΕΝΑΡΟΥΜΕ Κ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΤΕΣΜΑ Κ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ...ΑΚΟΜΑ Κ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΛΕΟΝ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ 3ΑΡΕΣ,4ΑΡΕΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Η ΡΕΑΛ,ΜΠΑΡΤΣΑ,ΜΠΑΓΕΡΝ ΚΤΛ...ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι αδελφε.Στα χέρια του η ομάδα δεν έχει εξελιχθεί καθόλου.Για τους συνοπαδους που θα αριθμισουν το παλμαρε του στην ομαδα θα επισημάνω πως νομοτελειακά η εξέλιξη και μεγέθυνση της ομάδας τα τελευταία χρόνια θα οδηγούσε στην κατάκτηση των τίτλων με κάθε σοβαρό προπονητή
    Ίσως λιγο λιγότερους η λιγο περισσότερους.Τις επιτυχίες λοιπόν δεν τις οφείλουμε στον βαθμό που του αποδιδονται στον Αλεγκρι.Ειναι πλάνο της ομάδας και φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.Οταν μάλιστα παίζεις και μόνος σου.Θα κάνουμε υπομονή και φέτος
    .Μακάρι να τα καταφέρουμε στο cl,αλλά όπως και να χει οι περισσότεροι από μας περισσότερο θα αδημονούν για τις αλλαγές που θα γίνουν το καλοκαίρι πάρα για την κατάληξη της φετινής χρονιάς.Εκει μας οδηγησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή