18 Φεβ 2019

Η πιο καυτή στιγμή της σεζόν έρχεται και οι καθηγητές του Χάρβαρντ στην άμυνα προετοιμάζονται για το πρώτο μάθημά τους

«Γιουβέντους, ο τοίχος είναι έτοιμος για τη Μαδρίτη», γράφει η Gazzetta dello Sport και εστιάζει στους Τζόρτζιο Κιελίνι και Λεονάρντο Μπονούτσι.

Οι μπιανκονέρι καθάρισαν πολύ εύκολα, ξεκούραστα και όπως έπρεπε με τη Φροζινόνε, χάρη στα γκολ των Ντιμπάλα, Μπονούτσι, Ρονάλντο. Στον κεντρικό αμυντικό που έκανε το 2-0 και στον αρχηγό Κιελίνι που επέστρεψε κι αυτός στη δράση στέκεται λοιπόν η GdS, ξεχωρίζοντας το ως το πιο ευχάριστο, ανάμεσα σε ευχάριστα, νέα της βραδιάς.

Ας δούμε τι γράφει η εφημερίδα...

«Ενα scudetto όλο και πιο κοντά, απέχει πλέον πάνω-κάτω οκτώ νίκες. Ενας Κριστιάνο Ρονάλντο ανεβασμένος και όλο και πιο capocannoniere της Serie A με 19 γκολ. Ενας Πάουλο Ντιμπάλα αναγεννημένος μετά τους πάγκους κόντρα σε Πάρμα και Σασουόλο. Η προπόνηση για τρεις βαθμούς κόντρα στη Φροζινόνε έφερε πολλές καλές ειδήσεις για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Μα κατά πάσα πιθανότητα η καλύτερη όλων είναι η έγκαιρη επιστροφή των Τζόρτζιο Κιελίνι και Λεονάρντο Μπονούτσι.

Ντανιέλ Τσιόφανι, Αντρέα Πιναμόντι και Καμίλο Σιανό ανήκουν σε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο σε σχέση με αυτό των Αντουάν Γκριζμάν, Αλβαρο Μοράτα και Ντιέγκο Κόστα. Αλλά η δοκιμή στο Stadium απέδειξε ότι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Γιουβέντους είναι έτοιμο στην πιο καυτή στιγμή της σεζόν.

Ο Κιελίνι έμεινε στο γήπεδο για 70 λεπτά, δεν επέτρεψε τίποτα σε κανέναν αντίπαλο σε ροή παιχνιδιού και προετοιμάστηκε για το καμίνι του Wanda Metropolitano με το να τσακωθεί με τον Γκολντανίγκα, ο οποίος άνοιξε πολύ τον αγκώνα του προς τον Μάντζουκιτς. Ο Μπονούτσι έπαιξε ως το τέλος χωρίς να νιώσει καμία ενόχληση. Και παράλληλα ένιωσε και την ικανοποίηση του γκολ, πετυχαίνοντας το δεύτερο της σεζόν μετά από αυτό κόντρα στη Νάπολι, όντας έτοιμος μετά την απόκρουση του Σπορτιέλο στην κεφαλιά του Μάντζουκιτς.


Ενα γκολ στη Μαδρίτη, το υπογράμμισε πολλές φορές ο ίδιος ο Αλέγκρι μετά το ματς, θα βάλει στον σωστό δρόμο τη διπλή μάχη με την Ατλέτικο. Παρ' όλα αυτά, αυτός ο απίστευτος κύκλος νικών της Γιουβέντους γεννήθηκε από την αμυντική σταθερότητα της, από τη λογική του "είμαστε προσεκτικοί πίσω και από εκεί και πέρα τα φαινόμενα που έχουμε μπροστά θα καθαρίσουν".

Ο αντίκτυπος των Μπονούτσι και Κιελίνι σε αυτή τη Γιουβέντους είναι εντυπωσιακός: Η ευκολία με την οποία η Πάρμα και στην αρχή του παιχνιδιού και η Σασουόλο δημιούργησαν κινδύνους δεν μπορεί να είναι τυχαία, αν και η αμυντική λειτουργία αφορά σχεδόν όλη την ομάδα. Και η διάθεση των οπαδών, οι οποίοι τις μέρες μετά τους τραυματισμούς ζητούσαν την απόκτηση οποιουδήποτε έγραφε επάγγελμα "κεντρικός αμυντικός" στην ταυτότητα του, έγινε ξανά ήρεμη όταν η Γιουβέντους έκανε σαφές ότι το δίδυμο των στόπερ στο Champions League θα είναι αυτό που πρέπει.

Και τώρα, οι καθηγητές του Χάρβαρντ προετοιμάζονται για το πρώτο μάθημά τους στο Wanda. Ελπίζοντας να επιστρέψουν εκεί για να διδάξουν ποδόσφαιρο και την 1η Ιουνίου, την ημερομηνία του τελικού του Champions League...».


1 σχόλιο:

  1. Κατώτεροι των περιστάσεων και οι δύο. Και γενικά όλη η ομάδα με πρώτον και καλύτερο τον αλεγκρι που φοβάται και εγώ δεν ξέρω τι

    ΑπάντησηΔιαγραφή