18 Φεβ 2019

Το Dybaldo, το μυθολογικό «πλάσμα» που γεννήθηκε το καλοκαίρι, επιτέλους βγήκε από το νερό

Κριστιάνο Ρονάλντο και Πάουλο Ντιμπάλα είναι στα καλύτερα τους τις τελευταίες εβδομάδες, έχοντας ενώσει και τους πανηγυρισμούς τους. Με τον στόχο, πλέον, να είναι η ακόμη καλύτερη συνέχεια στην Ιταλία και κυρίως στην Ευρώπη.

Κόντρα στη Σασουόλο ο Πορτογάλος σκόραρε και όταν ήρθε η πιρουέτα για το «Siuuu», έκανε την «Dybala Mask». Ο Αργεντίνος ανταπέδωσε κόντρα στη Φροζινόνε και τελικά, έπειτα από αναμονή μηνών, οι δυο τους δείχνουν να είναι καλύτερα από ποτέ μεταξύ τους, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Κάτι στο οποίο στέκεται και η Gazzetta dello Sport. Παραθέτουμε το σχετικό κομμάτι...

«Σε μια χαλαρή Παρασκευή πρωταθλήματος, η Γιουβέντους κατέβασε τη μάσκα: Πίσω από την "Siuuu Mask", το νέο... καρναβαλικό αστείο των μπιανκονέρι άσων, υπάρχει μια βεβαιότητα από γρανίτη. Οι Πάουλο Ντιμπάλα και Κριστιάνο Ρονάλντο όχι μόνο μπορούν να μοιραστούν χαρούμενα το γήπεδο, αλλά έχουν και μια ενστικτώδη, δυνατή συμφωνία: Αρκούσε απλά να τη ξαναβρούν. Ενα feeling που γεννιέται έξω από την Continassa και που επιτέλους "μεταδόθηκε" και στην μπιανκονέρα επίθεση: Η ιδέα να ενώσουν τους πανηγυρισμούς τους, είναι το σημάδι ενός δεσίματος που οριστικοποιήθηκε αυτούς τους μήνες, πέρα από κάθε εμφάνιση.

Δεν πρέπει να είναι εύκολο για ένα όνομα που έχει συνηθίσει να είναι πρώτο, το να πρέπει να απομακρυνθεί από τα φώτα του παλκοσένικου, αλλά ο Πάουλο προσαρμόστηκε στο νέο ρόλο του και έκανε ένα βήμα πίσω. Περιττό να αρνηθεί κανείς την πραγματικότητα, δεν θα μπορούσε να είναι αυτός πλέον το Νο 1 της Κυρίας. Τώρα η Γιούβε αντικατοπτρίζεται μόνο στον Κριστιάνο, αλλά ο Αργεντίνος μπορεί ακόμη να λάμψει με το παλιό φως. Κάποιες εκπληκτικές ενέργειες κόντρα στη Φροζινόνε, σίγουρα ένας μάλλον εύκολος αντίπαλος, αποδεικνύουν πώς ο Ντιμπάλα μπορεί να ακουστεί και σαν δεύτερο βιολί.

Ο Αλέγκρι, άλλωστε, πάντα πίστευε ότι οι δυο τους θα έκαναν κλικ. Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τη θεωρεία του, ακόμη κι όταν ο Πάουλο δυσκολευόταν να βρει δίχτυα. Ελεγαν στον προπονητή ότι ο Αργεντίνος αντιμετώπιζε τα ίδια θέματα με τα προηγούμενα χρόνια. Λίγη υπομονή χρειαζόταν και το γκολ θα ερχόταν ξανά, παρά τον συγκεντρωτικό Ρονάλντο στο προσκήνιο. Ετσι, κόντρα στη Φροζινόνε, για πρώτη φορά σκόραραν και οι δύο: Στο ίδιο παιχνίδι το "Siuuu" ενώθηκε οριστικά με την "Dybala Mask". Και η φωτογραφία τους, έγινε σαν... λάδι στον καμβά των virals των τιφόζι.


Μετά το αριστερό που κατέληξε στο παραθυράκι της εστίας, ο Ντιμπάλα έκανε την πιρουέτα όπως ο Πορτογάλος και μετά έβαλε το χέρι του κοντά στα μάτια του, κάνοντας την δική του κίνηση. Χθες στο Instagram έβαλε στο θέμα και τους οπαδούς με ένα είδους γκάλοπ προκειμένου να αποφασιστεί το όνομα (το οποίο βασικά έχει ήδη αποφασιστεί) για τον πανηγυρισμό. Στο φινάλε, ανταπέδωσε την πολύ όμορφη κίνηση του Ρονάλντο πριν μία εβδομάδα, όταν και ουσιαστικά προανήγγειλε, κόντρα στη Σασουόλο, τον νέο πανηγυρισμό.

Τη "Siuuu Mask" θα τη δούμε κι άλλες φορές: Δύσκολο να χωρίσεις αυτό που ένωσε ο αγωνιστικός χώρος. Κόντρα στην Ατλέτικο του Σιμεόνε, όμως, θα μπουν στην εξίσωση κι άλλα θέματα και δεν είναι δεδομένη η παρουσία από την αρχή του Ντιμπάλα, τη θέση του οποίου διεκδικεί πάντα ο Μπερναρντέσκι. Γενικά όμως, το διάσημο Dybaldo, το μυθολογικό "πλάσμα" που γεννήθηκε το καλοκαίρι, επιτέλους βγήκε από το νερό. Μέχρι τώρα ήταν 28 τα ματς στα οποία έπαιξαν μαζί οι Κριστιάνο και Πάουλο: 2.018 λεπτά συνολικά με 42 γκολ. Και ο μέσος όρος των γκολ είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τα πέντε παιχνίδια στα οποία έλειπε ο ένας εκ των δύο (1,9 έναντι 1,7). Μετάφραση: Οταν παίζει μαζί το δίδυμο, αυξάνεται η παραγωγικότητα των μπιανκονέρι.

Ολα αυτά, με σεβασμό στην αυστηρή ιεραρχία: Ακόμη και με τον φίλο του κοντά, ο βασιλιάς Κριστιάνο είναι αυτός που πάντα σουτάρει περισσότερο (52 προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία, 16 ο Ντιμπάλα), αυτός που πάντα πανηγυρίζει περισσότερο (15 γκολ ο Πορτογάλος στα ματς που έπαιξαν μαζί, 5 ο Αργεντίνος). Η τάση κρυσταλλώνεται, άρχισε από την αρχή της σεζόν: Από τότε που ο Ρονάλντο έκατσε στον θρόνο, ψάχνει σαν μανιακός την αντίπαλη εστία και πολύ συχνά σκοράρει. Μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ο Κριστιάνο έχει χρησιμοποιήσει και τους δύο κινητήρες: Είναι πρώτος τόσο στον πίνακα των σκόρερ (19) όσο και στις ασίστ (8), κάτι σπάνιο πλέον.

Στο Champions League όμως, το μέρος όπου συνηθίζει να πάει για... κυνήγι, ήταν το άλλο μισό του "Siuuu Mask" που έκανε τη δουλειά. Ανάμεσα σε κόκκινες, τιμωρίες και ατυχίες, ο Κριστιάνο έχει βάλει μόνο ένα γκολ στην αγαπημένη του διοργάνωση, ενώ ο Ντιμπάλα έχει βάλει πέντε. Για αυτό, απέναντι στον Τσόλο Σιμεόνε, θα πρέπει να... ανακατέψουν τις φετινές συνήθειες τους: Η πορτογαλική μηχανή που βλέπουμε στην Ιταλία θα πρέπει να προστεθεί στην αργεντίνικη "φλέβα" στην Ευρώπη. Τότε, ακόμη και στην Ισπανία θα μάθουν από πιρουέτες με μάσκα...».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου