2 Μαρ 2019

Η πείνα των οπαδών της Γιουβέντους είναι τόσο μεγάλη που θα τους πονέσει η απώλεια του ευρωπαϊκού

Στην Ιταλία η Γιουβέντους παίζει μόνη της. Μόνη της και όλοι τους. Και τους έχει.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Εκεί που κάποιοι σχεδίαζαν να τη βγάλουν από το χάρτη, τώρα δίνουν μάχη για να μπουν στην τετράδα και μάλλον θα πρέπει να ευχαριστούν την UEFA που πρόσφερε απλόχερα -και- στην Ιταλία τέσσερις σίγουρες θέσεις στο Champions League.

Στην Ευρώπη η Γιούβε δίνει αγώνα για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου εδώ και χρόνια. Μία στο Μάντσεστερ, μία στο Βερολίνο, μία στο Κάρντιφ, για να μιλήσουμε μόνο για τον αιώνα που διανύουμε, οι αποτυχίες είναι αρκετές και η αποχή της ομάδας από το θρόνο της Ευρώπης μεγάλη.

Οσοι παρακολουθούν την ομάδα από παλιά, γνωρίζουν καλά τη φιλοσοφία που είχε περάσει ο πατριάρχης της οικογένειας Ανιέλι. Καλή ή κακή, πετυχημένη ή αποτυχημένη, ήταν το σήμα κατατεθέν της Γιουβέντους: η ιταλική ομάδα που πατάει σε γηγενείς ποδοσφαιριστές και δουλεύει για το σύνολο. Οι παιχταράδες δεν έλειπαν. Ποτέ.


Ελειπε όμως η ποδοσφαιρική βιομηχανία τύπου Κριστιάνο Ρονάλντο. Κάτι που αποφάσισε να δουλέψει ο Αντρέα Ανιέλι. Δε γνωρίζουμε αν αγωνιστικά θα πετύχει το μοντέλο και ο Πορτογαλος θα φέρει το ευρωπαϊκό στο Τορίνο.

Βλέπουμε όμως πως ο κόσμος διψάει για μεγάλους παίκτες και εμπορικές κινήσεις. Κάποιοι ίσως να μην αγόραζαν ποτέ εμφάνιση Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά δε γίνεται να μην αναγνωρίσουν το γεγονός πως οι οπαδοί θέλουν τον Κριστιάνο σαν τρελοί. Δε δικαιολογείται αλλιώς το 81% της αύξησης των εμφανίσεων. Η Adidas έβγαλε σχεδόν της διπλάσιες φανέλες και δεν έγινε επειδή ανανέωσε ο Κεντίρα, πήρε το «10» ο Ντιμπάλα ή επειδή αγόρασε η ομάδα τα δικαιώματα του Ντάγκλας Κόστα.

Αιτία είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και μόνο αυτός. Πουλήθηκαν τα ακριβά διαρκείας, πουλήθηκαν περισσότερες φανέλες, αυξήθηκαν τα πάντα γύρω από τη Γιουβέντους. Από τα «likes» στο Facebook μέχρι η αξία των μετοχών.

Οι οπαδοί διψούν για μεγάλα ονόματα. Θέλουν το κύπελλο. Ακολούθησαν το πλάνο του Αντρέα Ανιέλι. Απομένει να δούμε πώς θα καταλήξει η πρώτη χρονιά του Πορτογάλου άσσου στο Τορίνο. Η πείνα είναι τόσο μεγάλη που θα στοιχίσει η απώλεια του ευρωπαϊκού. Το ανέβασε ψηλά στην ατζέντα η ίδια η ομάδα. Από νωρίς. Και αυτό είναι λάθος.


1 σχόλιο:

  1. Η διοικηση σωστα κινειται κ μετραει καθε της κινηση..το θεμα ειναι οτι εφοσον ανοιγεσαι στη παγκοσμια αγορα κ φερνεις παιχτες επιπεδου Κριστιανο κ θελεις να χτισεις "Μπραντα" δεν γινεται να παιζεις τετοιο ποδοσφαιρο..ο κυριος λογος να δει καποιος τη Ρεαλ η τη Μπαρτσα η τη Μπαγερν ειναι οτι θα τη δει-ανεξαρτητου αποτελεσματος- να κυνηγαει το γκολ,να βγαζει φασεις,να εχει ταχυτητα κ δημιουργια στο παιχνιδι της..Κατι που εμεις με τον βλαμενο στο παγκο δεν προκειται να δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή