21 Απρ 2019

Η Γιούβε πήρε το 8ο σερί πρωτάθλημα. Ε, και; Τι «ε, και»;

Πρωταθλήτρια Ιταλίας για όγδοη συνεχόμενη σεζόν η Γιουβέντους. Ε, και;

Τι «ε, και»; Η ομάδα κατέκτησε -και πάλι- το πρωτάθλημα και δεν το χαιρόμαστε επειδή αποκλείστηκε από το Champions League; Δεν το χαιρόμαστε επειδή... πόνεσαν τα μάτια μας από το θέαμα που πρόσφεραν οι ποδοσφαιριστές του Αλέγκρι. Κρίμα, δηλαδή, που το πήρε η Γιούβε δηλαδή, και όχι η Νάπολι των 20 βαθμών διαφορά ή η τρίτη Ιντερ των 26 βαθμών πίσω; Ή θεωρούμε μικρό επίτευγμα το 8Χ8;

Στην εποχή που τα πάντα κριτικάρονται, τα πάντα «ελέγχονται», στην εποχή που για κάθε κίνηση καλείσαι να εξηγείς το «γιατί», εμείς απλά λέμε «forza Juve» για τους «Campioni d’ Italia 2018-19».


Ας είμαστε λίγο περισσότερο προσγειωμένοι στην πραγματικότητα. Τη στιγμή που εμείς γράφουμε Ιστορία, όλοι οι άλλοι απλά την παρακολουθούν ή τη διαβάζουν. Μην μπερδεύουμε αυτά που γίνονται με αυτά που θέλουμε και μειώνουμε τα πρώτα.

Μπράβο στην ομάδα για το πρωτάθλημα. Πολλά μπράβο. Και πρέπει να το χαρούμε και δε χρειάζεται να δώσουμε αναφορά σε κανέναν ή να… δικαιολογηθούμε γιατί νιώθουμε έτσι. Οι υπόλοιποι καλούνται να δίνουν εξηγήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι οι πρωταθλητές.

Τουλάχιστον εμείς που μεγαλώσαμε σε άλλες εποχές, έτσι το βλέπουμε…

Forza Juve, λοιπόν, και του χρόνου πάμε για το 9Χ9. 


2 σχόλια:

  1. πολλα συγχαρητηρια στην ομαδα,στη διοικηση,στους π[αιχτες στον Αλεγκρι...αλλα να δουμε κ λιγη μπαλιτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και φυσικα την κουπα με τα μεγαλα αυτια πισω στο σπιτι ;)

      Διαγραφή