10 Ιουλ 2019

Γιατί ο Γκονσάλο αντιμετωπίζεται σαν ένα τοτέμ της Γιουβέντους αν και πέρασε μόλις δύο σεζόν στο Τορίνο;

Την αποθέωση γνώρισε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν κατά την έλευσή του στο ιατρικό κέντρο της Γιουβέντους.

Ο Αργεντίνος επέστρεψε στο Τορίνο αφού ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του από την Τσέλσι και πλέον η ομάδα ψάχνεται να τον δώσει και εκείνος ψάχνεται για το μέλλον του. Μέχρι να βρεθεί η λύση, πάντως, ο Γκονσάλο είναι ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους και έτσι λειτουργεί. Εξάλλου, από όποια ομάδα κι αν πέρασε, πάντα προσπαθούσε να παραμείνει ένας σωστός επαγγελματίας.

Στο Τορίνο, λίγο πριν μπει στο J Medical και ακολουθήσει η πρώτη προπόνηση, ο Ιγκουαΐν αποθεώθηκε από τους οπαδούς που ήταν έξω από τις εγκαταστάσεις. Τον υποδέχτηκαν με τραγούδια αλλά και συνθήματα παραμονής. Οι πιθανότητες να παραμείνει στους πρωταθλητές Ιταλίας είναι λίγες. Και ίσως αυτό είναι το πιο λογικό.

Αυτό που δεν περνά απαρατήρητο είναι η μεγάλη αγάπη που εισπράττει ο Αργεντίνος επιθετικός από τον κόσμο της Γιουβέντους. Όταν ήρθε στην ομάδα, ως η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Κυρίας, έκανε αυτό για το οποίο τον έφεραν: σκόραρε. Μπορούσε καλύτερα; Μπορούσε περισσότερα; Μάλλον, αλλά ήταν τίμιος τα δύο χρόνια που έμεινε στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε.


Πάντως, αν μας επιτρέπεται ένα σχόλιο παρακολουθώντας την ομάδα δεκαετίες, είναι ίσως μια από τις πιο… παρατραβηγμένες περιπτώσεις αγάπης του κόσμου. Οπως τονίσαμε ακριβώς παραπάνω, ο Ιγκουαΐν είναι και παραμένει Κύριος με «Κ» κεφαλαίο. Και τότε που ήρθε, και τώρα. Και προσπάθησε όσο μπορούσε για το καλό της Γιουβέντους. Ανεξήγητο το πώς κατάφερε και δέθηκε τόσο σύντομα και τόσο πολύ μέρος των φιλάθλων μαζί του.

Σίγουρα αξίζει το σεβασμό μας. Στην περίπτωσή του όμως, οι αντιδράσεις θα μπορούσαν να ταιριάζουν σε ένα ιερό τοτέμ της ομάδας. Μόνο που ο Γκονσάλο πέρασε δύο χρονιές στο Τορίνο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου