2 Αυγ 2019

Το παράδοξο που συμβαίνει με τους Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν, Μάντζουκιτς, Κεντίρα και η επιθυμία της Γιούβε να τους ξεφορτωθεί

Μία ομάδα χρειάζεται ανανέωση. Πάνω σε αυτό το επιχείρημα ο μοναδικός αντίλογος που μπορεί να πει κάποιος είναι να γίνει με σωστές κινήσεις.

Η Γιουβέντους φέρεται να θέλει να ξεφορτωθεί, μεταξύ άλλων, τους τέσσερις παρακάτω ποδοσφαιριστές: Πάουλο Ντιμπάλα, Γκονσάλο Ιγκουαΐν, Μάριο Μάντζουκιτς, Σάμι Κεντίρα. Πρέπει να φύγουν φέτος από το σύλλογο; Κάποιοι μπορεί να συμφωνήσουν, κάποιοι ίσως θα διαφωνήσουν. Οι παραπάνω τέσσερις, μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό.

Είναι από το 2015 και μετά οι παίκτες που έχουν σημειώσει τα περισσότερα γκολ της Κυρίας σε όλες τις διοργανώσεις. Αποτελεί παράδοξο το γεγονός πως η Γιούβε ψάχνεται να διώξει τους το 80% των πρώτων σκόρερ της; Εντελώς ψυχρά, ναι, ακούγεται περίεργο. Στην πράξη όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.


Ας ξεκινήσουμε από το τέλος. Ο Σάμι Κεντίρα (21 γκολ) έχει κάνει τον κύκλο του και μάλλον έχει γίνει ήδη υπέρβαση με το να είναι μέρος της ομάδας. Το ίδιο, πάνω-κάτω, ισχύει και για τον Μάριο Μάντζουκιτς (44 γκολ). Γερμανός και Κροάτης έχουν δώσει τα πάντα στην ομάδα καθώς και οι δύο ήταν τα αγαπημένα «κολλήματα» του Αλέγκρι.

Ο τέως προπονητής της Γιουβέντους τους χρησιμοποίησε πολύ και ενδεχομένως τους κράτησε παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε. Και είχε σκοπό να τους κρατήσει και τη φετινή σεζόν. Για να… καούν όσο δεν πάει. Ο ίδιος δεν είναι στον πάγκο των μπιανκονέρι και τα σχέδια άλλαξαν. Φυσιολογική εξέλιξη…


Γκονσάλο Ιγκουαΐν (55 γκολ) και Πάουλο Ντιμπάλα (78 γκολ). Δύο Αργεντίνοι με σημαντική προσφορά σε ό,τι αφορά τον αριθμό των τερμάτων. Μπορούσε η ομάδα να πετύχει περισσότερα με τους ίδιους στη σύνθεσή της. Θεωρητικά ναι, στην πράξη είδαμε τι έγινε. Ο Ιγκουαΐν δεν είναι ήδη μέλος της ομάδας εδώ και μία σεζόν, την ίδια σεζόν που ο Ντιμπάλα έκανε τη χειρότερη χρονιά του.

Θα μπορούσαν να παραμείνουν και να «κουμπώσουν» με τον Κριστιάνο Ρονάλντο; Φυσικά και θα μπορούσαν. Εξάλλου τρεις τους δε δοκιμάστηκαν ποτέ στη Γιούβε. Και ο Σάρι γνωρίζουμε καλά πως εκτιμά και θέλει να δουλεύει με τον Ιγκουαΐν. Θα δούμε τι θα γίνει τελικά…

Η αλήθεια είναι πως το 80% των πρώτων σκόρερ της Γιουβέντους πωλείται. Οξύμωρο αλλά η απώλεια που μπορεί να έχει η Γιουβέντους μάλλον δε θα είναι αυτή που βγαίνει με τις απόλυτες μαθηματικές πράξεις. Αφήστε που δεν είναι σίγουρο πως θα φύγουν και οι τέσσερις…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου