9 Αυγ 2019

Ολη η αλήθεια για τις ηχηρές πωλήσεις της Γιουβέντους: Γιατί έδωσε Κιν, Κανσέλο και βγάζει στο σφυρί τον Ντιμπάλα

Τρελάθηκε ξαφνικά ο Φάμπιο Παράτιτσι και πουλάει τον έναν μετά τον άλλον; Ψάχνεται εναγωνίως να δώσει τον Ντιμπάλα γιατί αυτό το καλοκαίρι κατάλαβε πως είναι παλτό;

Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, τουλάχιστον σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι σε ό,τι αφορά τη δικαιολογία των πωλήσεων. Πωλήσεις έγιναν (Μόιζες Κιν και Ζοάο Κανσέλο) και θα γίνουν και άλλες. Τουλάχιστον μία ηχηρή ακόμη.

Για να μην υπάρχει θέμα με το Financial Fair Play σε μία ομάδα, θα πρέπει το κόστος του ρόστερ σε σύγκριση με τα έσοδα να φτάνει το πολύ στο 70%. Αν είναι πάνω από το 70% στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου (το κόστος του ρόστερ προκύπτει από τα συμβόλαια των παικτών μαζί με την εφορία, από τα λεφτά που δίνονται για τους δανεικούς κλπ), τότε μπορεί να υπάρξει θέμα με το Financial Fair Play.


Αυτή τη στιγμή, με όσα είχε κάνει η Γιούβε (στην είσοδο ή στην έξοδο) στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, το κόστος του ρόστερ ήταν (πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κανσέλο) στα 415,14 εκατ. ευρώ, είναι αυξημένο κατά 70 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι (2018-19) και είναι στο 79% σε σχέση με τα έσοδα. Αυτό σημαίνει ότι ήταν επιβεβλημένες δύο καλές πωλήσεις. Η μία ήταν αυτή του Κανσέλο και ακόμη μία.

Ιδανικά, για τη διοίκηση πάντα, η άλλη θα πρέπει να είναι ο Ντιμπάλα, για τον οποίο η Γιουβέντους θα μπορεί να γράψει και μια πολύ δυνατή plusvalenza και θα έχει έτσι το περιθώριο να κάνει ακόμη μία καλή κίνηση μεταγραφικά. Ετσι δικαιολογούντα οι πωλήσει Κιν, Κανσέλο και το κόλλημα τα όσα έγιναν και όσα θα ακολουθήσουν με τον Ντιμπάλα.


2 σχόλια:

  1. matuidi 15-20m
    Mario 15m
    Khedira 10-12m
    Cuadrado 18-20m
    Rugani 35-40m
    Higuan 40m
    αυτα περιπου συγκεντρωνουν 130-140εκ....απορω γιατι δεν πουλαμε αυτους,παιχτες που ειτε εκαναν τον κυκλο τους,
    ειτε δεν αξιζουν κ με αυτα τα λεφτα καθαριζεις κ το ροστερ κ τα οικονομικα σου κ μπορεις να χτυπησεις 2 παιχταραδες ακομη...
    ειδικα Κανσελο,Σπινατσολα ειναι πωλησεις που θα τις βρουμε μπροστα μας
    Με Ντεσιλιο ΤΣΟΥΛΟΥ,δεν παιρνεις...ουτε Αλεξ Σαντρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός θα δώσει τα λεφτά που γράφεις;;; Για ποιον;;; Όταν η ίδια η ομάδα τους θεωρεί τελειωμένους. Ουτοπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή