28 Σεπ 2019

Τι ζητάει ο απλός οπαδός της Γιουβέντους στην Ιταλία αυτή τη στιγμή από τον Αντρέα Ανιέλι

Οι εξελίξεις στους οργανωμένους της Γιουβέντους είναι σημείο αναφοράς το τελευταίο διάστημα στην Ιταλία και δη στις συζητήσεις των οπαδών της Κυρίας.

Οι συλλήψεις 12 ηγετικών στελεχών της κερκίδας των ultras και οι -αθλητικές- ποινές απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο έως και 10 χρόνια είναι η αρχή. Οι υποθέσεις, όπως αναφέρουν στην Ιταλία, αναμένεται να φύγουν από το αθλητικό-οπαδικό σκέλος και θα πάνε στο ποινικό. Οι κατηγορίες είναι εκβιασμός, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβιασμοί.

Πώς αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των φιλάθλων της Γιουβέντους αυτές τις εξελίξεις, όμως; Δε νομίζουμε πως χρειάζεται να σημειώσουμε πως τα κλαμπ των ultras, και τα μέλη τους, βγαίνουν χαμένα 1.000% από αυτή την υπόθεση. Οταν υπάρχουν καταγγελίες, που βασίζονται σε τηλεφωνικές συνομιλίες και διαλόγους, που αναφέρουν πως οι οπαδοί απειλούσαν πως θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα αν δεν τους δώσει τα εισιτήρια ή τα προνόμια που θέλουν, καταλαβαίνουμε πως οι οργανωμένοι δεν έχουν κανέναν με το μέρος τους, παρά μόνο όσους έχουν συμφέρον από αυτούς.

Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που κυκλοφόρησε ένα βίντεο από την κούρβα σουντ όπου αρχηγός της κερκίδας καλούσε τους υπόλοιπους να μην πανηγυρίσουν γκολ της ομάδας. Η αιτία; Μα φυσικά η κόντρα με τη διοίκηση. Ο ένας καλεί τους πολλούς να μην φωνάξουν υπέρ της Γιούβε, ο άλλος απειλεί πως θα φωνάξουν ρατσιστικά συνθήματα ώστε να τιμωρηθεί η ομάδα αν δεν διατηρηθούν τα προνόμιά τους. Καταστάσεις που δε βρίσκουν κανέναν σύμμαχο.


Κάνοντας μια αναλυτική έρευνα σε ιταλικές σελίδες, τσεκάροντας τα σχόλια και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι απλοί οπαδοί των μπιανκονέρι την όλη κατάσταση, είναι ξεκάθαρή η τάση και στάση της πλειοψηφίας των φιλάθλων της Γιουβέντους. Πρώτα απ’ όλα, κανείς δε δείχνει να έπεσε από τα σύννεφα. Ολοι φαίνεται να παρατηρούν το μέγεθος της δράσης αλλά δεν υπάρχει ιδιαίτερη έκπληξη για την ίδια τη δράση.

Από ‘κει και πέρα, και αυτό έχει τη σημασία του, ο κόσμος στηρίζει τον Αντρέα Ανιέλι και την κίνησή του να κοντραριστεί κατά μέτωπο με τους οργανωμένους. «Επιτέλους, κάποιος να καθαρίσει την κούρβα». «Η κούρβα πρέπει να είναι για τους αγνούς οπαδούς που αγαπάνε τη Γιούβε» ή «Δείχνουμε τον δρόμο στους υπόλοιπους», είναι κάποιες από τις εκφράσεις που γράφονται, περνώντας το μήνυμα των πολλών για τα όσα συμβαίνουν στη Γιούβε από λίγους το τελευταίο διάστημα.

Οι οργανωμένοι, δυστυχώς, βγαίνουν κατά κράτος χαμένοι. Ιστορικά κλαμπ, σύνδεσμοι με δεκαετίες στα γήπεδα, αμαυρώνουν τη φήμη τους. Γκρουπ που έχουν καταπιεί χιλιάδες χιλιόμετρα για να βρίσκονται στο πλευρό της Γιουβέντους κατηγορούνται για πολλά. Και χοντρά. Σημαίες που ανέμιζαν όλο υπερηφάνεια όπου κι αν έπαιζε η ομάδα, παραμένουν, διπλωμένες, σε αποθήκες. Ενα ολόκληρο οικοδόμημα, ένας οπαδικός κόσμος, δείχνει να έχει χτιστεί με τα χειρότερα δυνατά θεμέλια.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που μια θύρα (αυτή των οργανωμένων) δε βλέπει να υπάρχει συμπαράσταση από ένα ολόκληρο γήπεδο. «Επιτέλους», είναι μια από τις λέξεις που χρησιμοποιούν συχνά οι οπαδοί της Γιουβέντους το τελευταίο διάστημα. «Επιτέλους να καθαρίσει η κούρβα». Χαμένοι από τα αποδυτήρια φαίνεται να είναι πλέον οι οργανωμένοι. Και το ματς δείχνει να μη γυρίζει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου