28 Σεπ 2019

Τα 300 εκατ. ευρώ που μπαίνουν στη Γιουβέντους με σκοπό να την απογειώσουν

Τα οικονομικά δεδομένα της Γιουβέντους εξήγησε ο αναλυτής της Banca Imi, μετά τη δημοσιοποίηση του ισολογισμού για το 2018-19.

Οι μπιανκονέρι επιβεβαίωσαν ότι ο ισολογισμός ήταν αρνητικός για 39,9 εκατ. ευρώ, ότι έκαναν ρεκόρ εσόδων με 621,5 εκατ. ευρώ (494,4 εκατ. ευρώ το καθαρό ποσό αν αφήσουμε τα έσοδα από πωλήσεις παικτών) και ότι το χρέος πήγε στα 463,5 εκατ. ευρώ. Ο αριθμός είναι μεγάλος, αλλά το θέμα του χρέους είναι κάτι φυσιολογικό για τα μεγάλα κλαμπ και όπως εξηγεί ο Αλμπέρτο Φραντσέζε, ο αναλυτής της Banca Imi, είναι απολύτως βιώσιμο για τη Γιούβε.

«Από βιομηχανικής άποψης, η απόκτηση του Ρονάλντο, ο οποίος βαραίνει πολύ τον ισολογισμό, απέδωσε τα αναμενόμενα. Βασικά, περισσότερο από τα αναμενόμενα για πρώτη χρονιά, όπως δείχνουν και οι αριθμοί», ήταν τα λόγια του αναλυτή, ο οποίος για το θέμα του χρέους τόνισε ότι είναι βιώσιμο και ότι η Γιουβέντους διαφέρει σε κάτι από όλες τις άλλες ιταλικές ομάδες: Στα ακίνητα. Εχει το γήπεδο, έχει την Continassa, έχει διάφορα άλλα έργα που γίνονται για το μέλλον του κλαμπ.

Στην ανακοίνωση της Γιούβε για τον ισολογισμό όμως, υπήρχε και κάτι άλλο που προκάλεσε αίσθηση: Η ανακοίνωση για προκήρυξη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 300 εκατ. ευρώ. Κάποιοι πίστεψαν ότι αυτά τα λεφτά θα μπουν για να κλείσουν τρύπες, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική, όπως τονίζει ο Αλμπέρτο Φραντσέζε.

«Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, πέρα από το γεγονός ότι θα ενισχύσει το υπάρχον κεφάλαιο, θα επιτρέψει και μια οικονομική ευελιξία για να γίνουν νέες επενδύσεις. Είναι μια απόδειξη ότι η Γιουβέντους θέλει να συνεχίσει στον δρόμο που έχει χαράξει και να γίνει μια πραγματική entertainment company. Με την ανακεφαλαιοποίηση, η Γιούβε θα έχει το ρευστό για να κινηθεί άμεσα. Ετσι, θα έχει την άνεση να κάνει κι άλλες επενδύσεις, τόσο στις μεταγραφές όσο και στην εξάπλωση του brand, χωρίς να προκαλέσει οικονομικές εντάσεις», εξηγεί ο οικονομικός αναλυτής και καταλήγει.

«Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου γίνεται περισσότερο για την περαιτέρω ανάπτυξη και λιγότερο για να καλυφθεί το χρέος. Η στρατηγική της Γιουβέντους είναι ξεκάθαρη: Νέες επενδύσεις σε top players, οι οποίοι θα φέρουν επιπλέον αύξηση των εσόδων, τα οποία θα διατηρούν βιώσιμο το χρέος και το κλαμπ θα αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς».

1 σχόλιο: