22 Σεπ 2019

Στο Τορίνο έγινε κάτι για πρώτη φορά και δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για την αρχή του τέλους

Κανένα πανό συνδέσμου δεν υπήρχε στο πέταλο των οργανωμένων στο ματς με την Ελλάς Βερόνα.

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που οδήγησε σε 12 συλλήψεις ηγετικών στελεχών των συνδέσμων της Γιουβέντους, η Εισαγγελία μαζί με τη διοίκηση αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στα κλαμπ να αναρτήσουν τα σύμβολά τους. Κάτι τέτοιο, σε ολόκληρη την εξέδρα, γίνεται για πρώτη φορά και δεν είναι λίγοι αυτοί που αρχίζουν να μιλάνε για την αρχή του τέλους.

Κάτι αντίστοιχο έγινε πριν δύο σεζόν, με τον σύνδεσμο των Viking. Η διοίκηση απαγόρευσε στο ιστορικό γκρουπ από το Μιλάνο να αναρτά τα πανό του εντός ή εκτός έδρας. Εκτοτε, το κλαμπ δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στα γήπεδα που παίζει η Γιούβε, παρά μόνο κάποιες μικρές σημαίες καθώς το βασικό πανό και οι γιγαντιαίες σημαίες, δεν επιτρέπεται να φανούν.


Τώρα, αρχής γενομένης από το εντός έδρας με τη Βερόνα, απαγορεύτηκαν όλα τα πανό. Η κόντρα διοίκησης-οργανωμένων είναι μεγαλύτερη και δείχνει να οδηγείται στην κορύφωσή της. Καλά πληροφορημένες πηγές στην Ιταλία αναφέρουν πως η Γιουβέντους έψαχνε το μεγάλο λάθος που θα μπορούσε να στριμώξει για τα καλά τους οργανωμένους. Και όταν οι τελευταίοι φέρεται να εκβίασαν τη διοίκηση, το ποτήρι ξεχείλισε.

Οι 12 συλλήψεις αρχηγών και απαγόρευση των πανό, για κάποιους θεωρούνται πως είναι η αρχή του τέλους για το κλείσιμο των συνδέσμων και δημιουργία μιας άλλης φιλοσοφίας μεταξύ διοίκησης-οπαδών.

Ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη…


1 σχόλιο:

  1. Η αρρώστια του ποδοσφαίρου. Δεν αποκλείεται να βρεθούν πολλοί από αυτούς και σε κερκίδα με άλλα χρώματα. Αυτοί δεν αγαπάνε ομάδες, απλά τις χρησιμοποιούν. Μακάρι η ομάδα μας να είναι η αρχή και να ακολουθήσουν κι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή