1 Οκτ 2019

Πώς ένα κλαμπ της Γιουβέντους ήθελε να τιμωρήσει ένα άλλο: Ποιος είναι πουτ... γιος; Ποιος δεν τραγουδάει

Ενα ρεπορτάζ, με διαλόγους και πρόσωπα, για τη δράση των οργανωμένων της Γιουβέντους δημοσίευσε ιταλικό μέσο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilfattoquotidiano.it, το Μιλάνο θα μπορούσε να είναι για ακόμη μία φορά ο τόπος μιας μάχης ανάμεσα σε ultras. Τέσσερις μήνες μετά το γεγονότα της 26ης Δεκεμβρίου 2018 με τον θάνατο ενός οπαδού της Νάπολι έπειτα από επίθεση αυτών της Ιντερ, στο ματς με τους νερατζούρι οι αρχηγοί μεγάλου συνδέσμου της Γιουβέντους ήθελαν να δώσουν ένα μάθημα σε άλλους οπαδούς της κούρβα σουντ των μπιανκονέρι, τους αιώνιους αντιπάλους του πρώτου διαζώματος.

«Κρατιέμαι γιατί θα έχω μπλεξίματα, αλλά με αυτούς θα πρέπει να έρθουμε στα χέρια», έλεγε ο Ν.Σ., ένας από τους «συνταγματάρχες» του συνδέσμου, στον αρχηγό, τον «πρόεδρο» Ν.Μ. Η συνομιλία τους, η οποία καταγράφηκε από την Digos της αστυνομίας του Τορίνο στο πλαίσιο της έρευνας «Last Banner» (η οποία πριν λίγες μέρες οδήγησε στη σύλληψη των αρχηγών των ultras της Γιούβε, συμπεριλαμβανομένων των Μοτσιόλα και Σκαράνο), έγινε στις 20 Απριλίου μετά το Γιουβέντους-Φιορεντίνα, στο τέλος του οποίου οι μπιανκονέρι πανηγύριζαν και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για το κλαμπ του οποίου οι κεφαλές εμπλέκονται στις συζητήσεις, μικρή σημασία είχε αυτό, ήθελαν να εκδικηθούν και ήδη σκέφτονταν το ματς με την Ιντερ στο Μιλάνο την επόμενη εβδομάδα. «Τώρα τα οργανώνω για το Μιλάνο. Θα τους πετύχουμε κάπου που θα μπορούμε να το κάνουμε», φέρεται να είπε ο «συνταγματάρχης», σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του ιταλικού μέσου.

Για τους λόγους αυτού του έντονου εκνευρισμού, θα πρέπει να δει κανείς τι έγινε στη διάρκεια του Γιουβέντους-Φιορεντίνα. Οι οπαδοί του εν λόγω κλαμπ, με εντολή του Ν.Μ., ήθελαν να είναι σιωπηλοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διοίκηση του Αντρέα Ανιέλι που είχε αλλάξει τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων. Για αυτό τον λόγο είχαν κρεμάσει ανάποδα το πανό τους και δεν φώναζαν κανένα σύνθημα, σε αντίθεση με τους... αντιπάλους του άλλου διαζώματος, «αυτοί εκεί (και αναφέρονται οι «αντίπαλοι» στην ίδια κερκίδα)» για να το πούμε όπως ο Ν.Σ.

Οι μεν ήθελαν να κάνουν τους δε να πληρώσουν. «Αυτούς εδώ πρέπει να τους σκοτώσεις στο ξύλο», συνέχιζε ο Ν.Σ. προς τον Ν.Μ. «Στο Μιλάνο θα είμαστε όλοι και δε με ενδιαφέρει τίποτα, γιατί αν δοθεί η ευκαιρία θα τους δώσω να καταλάβουν πώς έχουν τα πράγματα». Δε διαφώνησε ο Ν.Μ., ο αρχηγός της κούρβα σουντ, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια δεν έχει δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο, ενώ, βάσει πάντα των δημοσιευμάτων στην Ιταλία, φέρεται να είναι υπό έλεγχο και για τις σχέσεις του τη μαφία για τις δουλειές της στο Τορίνο, μετά την έρευνα «Alto Piemonte». Ο αρχηγός προτείνει διάφορες στρατηγικές: «Κοίτα, εκεί είναι ευκαιρία αν τους βρεις στο τούνελ (του γηπέδου Μεάτσα εννοεί), στην άνοδο. Να περιμένετε μέχρι το σημείο που δεν υπάρχουν κάμερες». Ο Ν.Σ. έχει κάποιες αμφιβολίες: «ok, αλλά εκεί δεν είναι και τόσο εύκολο».


Αυτοί από κάτω, αυτοί που δεν είχαν ακολουθήσει τις εντολές του Ν.Μ. (δηλαδή το να βάλουν κι αυτοί ανάποδα τα πανό και να μη φωνάξουν κανένα σύνθημα), πρέπει να τιμωρηθούν για ένα συγκεκριμένο σύνθημα: «Chi non canta è un figlio di puttana» (όποιος δεν φωνάζει είναι πουτ... γιος), φώναξαν. Ο αρχηγός του κλαμπ δεν ξεχνά. «Οταν τους πιάσουμε στο Μιλάνο, ρώτα τους: “Ποιος είναι πουτ... γιος; Ποιος δεν τραγουδάει;”». Ο Ν.Σ. είναι ασταμάτητος: «Ηθελα να το κάνω και τώρα αυτό, ήθελα να περιμένω για να δω, αλλά με τράβηξαν οι άλλοι για να φύγουμε». Ηθελε να περιμένει για να δει ποιος ξεκίνησε αυτό το σύνθημα, ώστε να του δώσει ένα μάθημα, αλλά δεν κατέστη εφικτό. «Οπως και να έχει, στο Μιλάνο θα φροντίσω κάτι να συμβεί», λέει ο «συνταγματάρχης» στον “πρόεδρο”, ο οποίος προσθέτει: «Ο,τι είναι να γίνει, πάντως, θα πρέπει να γίνει με έξυπνο τρόπο». Σκέφτονται, μάλιστα, να ενεργοποιήσουν και «τα παιδιά από το Μιλάνο».

«Πρέπει να φροντίσουν ώστε όταν φτάσουμε εκεί να είναι όλοι και όλα έτοιμα», λέει ο Ν.Σ.. Μετά, η συζήτηση επιστρέφει στο πού πρέπει να γίνει η επίθεση: Στο πάρκινγκ όχι, «είναι όλο γεμάτο κάμερες», σχολιάζει ο αρχηγός Ν.Μ. Αρα, είτε στο τούνελ στο εσωτερικό του γηπέδου ή σε αυτοκινητόδρομο: «Ξέρεις, όμως, μετά το Ιντερ-Νάπολι ελέγχονται τα πάντα...», προσθέτει ο Ν.Σ. Τελικά κλείνουν το τηλέφωνο αφού εύχονται ο ένας στον άλλο για το Πάσχα, αλλά την επόμενη μέρα επικοινωνούν ξανά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, η οποία κατέγραφε τα πάντα, ο Ν.Σ. τηλεφωνεί στον Ν.Μ, για να του πει ότι «αυτοί του πρώτου διαζώματος τα ξέρουν ήδη όλα». Ενας steward του γηπέδου ενημέρωσε το κλαμπ, πήγε στο μπαρ-στέκι τους και τους είπε ότι οι «αντίπαλοι» ήξεραν τα σχέδια τους. «Ισως ξέρει και η Digos», λέει ο Ν.Σ. Ο Ν.Μ. συμφωνεί, αλλά τονίζει ότι με την πρώτη ευκαιρία, θα το κάνουν.

Στις 27 Απριλίου, στο Ιντερ-Γιουβέντους, δεν καταγράφηκε κανένα επεισόδιο ανάμεσα στους ultras της Γιουβέντους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου