22 Δεκ 2019

Η πιο απογοητευτική μεταγραφή της Γιουβέντους τα τελευταία χρόνια

Η δεκαετία ετοιμάζεται να φύγει και εμείς εστιάζουμε σε μία από τις πιο απογοητευτικές, όπως φαίνεται ως τώρα, μεταγραφικές κινήσεις της Γιουβέντους, βάσει αξίας και προσδοκιών...

Μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος ότι θα σου βγει μια μεταγραφή; Οχι. Προφανώς όσο μεγαλύτερη είναι η αξία του παίκτη τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες δικαίωσης, αλλά βεβαιότητα δεν υπάρχει. Αντιθέτως, δυστυχώς, υπάρχει μια βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι η μεταγραφή του Φεντερίκο Μπερναρντεσκι εξελίσσεται σε απογοητευτική...

Ο Ιταλός επιθετικός μέσος ή εξτρεμ -το γεγονός ότι ακόμη δεν ξέρουμε με σιγουριά ποια είναι η ιδανική θέση γι’ αυτόν μάλλον επιβεβαιώνει το πρόβλημα- διανύει την τρίτη του σεζόν στην Κυρία και είναι κάθε πέρσι και καλύτερα... Την 1η χρονιά ήταν η... 1η χρονιά της προσαρμογής και πάνω που ανέβαινε τραυματίστηκε, τη 2η άρχισε καλά και με ενθουσιασμό λόγω Ρονάλντο αλλά τελικά έχουμε να θυμόμαστε μόνο τη ματσάρα που έκανε στη ρεβάνς με την Ατλέτικο, φέτος η 3η χρονιά κυλάει... δραματικά.

Αυτό φαίνεται και από το... επιχείρημα του Μαουρίτσιο Σάρι όταν προσπαθεί να τον υπερασπιστεί επειδή έτσι πρέπει να κάνει: «Ο Μπερναρντέσκι όταν παίζει πίσω από τους επιθετικούς βοηθάει πάρα πολύ με το πρέσινγκ του σε αυτόν που ξεκινάει το παιχνίδι του αντίπαλου».


Και όντως βοηθάει. Το πρόβλημα είναι ότι η Γιουβέντους όταν έδινε 40 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από τη Φιορεντίνα, μάλλον δεν τα έδινε για να βοηθάει πρεσάροντας τον αντίπαλο. Δόθηκαν καλά λεφτά για την απόκτηση του, έγινε θόρυβος για τη μεταγραφή του λόγω των οπαδών της πρώην ομάδας του, συζητούσαμε για το αν θα είναι αυτός που θα πάρει το Νο 10 από τον Ντιμπαλα και τελικά το γήπεδο βάζει αρνητικό πρόσημο.

Τόσο ο Αλέγκρι πέρυσι, όσο και ο Σάρι φέτος, είπαν ότι ο Φεντερίκο μπορεί να καθιερωθεί σαν χαφ, αφού δεν έχει ταχύτητα για εξτρέμ αλλά έχει καλό πόδι και βλέπει γήπεδο. Κανείς από τους δύο, όμως, δεν προχώρησε από τη θεωρία στην πράξη, ίσως επειδή είδαν ότι δεν είχαν τις «εγγυήσεις» ότι θα ανταποκρινόταν εκεί. Οπως δεν έχει ανταποκριθεί πουθενά ως τώρα, έχοντας συμπληρώσει 2,5 χρόνια στην ομάδα.

Και αυτό, με δεδομένες τις προσδοκίες που υπήρχαν, είναι πραγματικά απογοητευτικό...


1 σχόλιο:

  1. Το ιδιο θα εξελιχθει και ο Κιεζα, μη πω χειροτερος. γιαυτο μην τη πατησουμε δευτερη φορα. και παρεμπιπτοντως ευτυχως δεν καναμε καμια χαζομαρα με Μιλινκοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή