29 Δεκ 2019

Αδικία ή ασέβεια για τη Γιούβε των 8 σερί πρωταθλημάτων; Τη Γιούβε των ρεκόρ και των σπουδαίων προσωπικοτήτων…

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Η περιβόητη άμυνα της Γιουβέντους, το θρυλικό BBC, αποθεωνόταν από ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο μαέστρος Αντρέα Πίρλο έκανε από τις καλύτερες χρονιές του. Οι μπιανκονέρι της δεκαετίας που φεύγει πέτυχαν πολλά, εκτός από ένα: την κατάκτηση του ευρωπαϊκού. Και αυτό το «πλήρωσαν» οι παίκτες της Κυρίας, καθώς κανένας δεν υπάρχει την καλύτερη ενδεκάδα του France Football για τη δεύτερη δεκάδα χρόνων μέσα στον 21ο αιώνα.

Οι 11 που επιλέχθηκαν είναι οι παρακάτω: Τερματοφύλακας ο Ικερ Κασίγιας (με Ρεάλ Μαδρίτης και Πόρτο). Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ), Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν Μονάχου) και Μαρσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης) είναι οι τέσσερις της άμυνας.


Στο κέντρο οι Τσάβι και Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα) μαζί με τον Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης). Την τριπλέτα της επίθεσης απαρτίζουν οι Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, προφανώς η επιλογή είναι για την πρώτη του θητεία) και Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα).

Κανένας Ιταλός ποδοσφαιριστής, κανένας ποδοσφαιριστής που διέπρεψε με ιταλικό σύλλογο. Σίγουρα η Ρεάλ των τεσσάρων Champions League μέσα στη δεκαετία έκανε τη διαφορά, αλλά μέσα σε μία 11άδα, θα μπορούσε να υπάρχει ένας παίκτης της Γιουβέντους των 8 σερί πρωταθλημάτων και των δύο τελικών. Ακόμη κι αν χάθηκαν τα συγκεκριμένα τρόπαια…

Αδικία; Ακόμη και ασέβεια; Απλά δε χωρούσαν; Δεν τρέχει τίποτα; Οπως το δει ο καθένας. Γνώμη μας είναι πως δε θα μπορούσε απλά να υπάρχει ένας παίκτης της Γιούβε στην καλύτερη 11άδα. Επρεπε!


1 σχόλιο:

  1. Μας τα έχουν κάνει τσουρεκια με λουζερπουκ και βανταικ. Με μιαμιση καλή χρονιά αμέσως οι γλυφτες της Πρέμιερ. Μην χάσουμε το σωματείο της κλαψας

    ΑπάντησηΔιαγραφή