22 Φεβ 2020

Με ζημιές 50 εκατ. ευρώ έκλεισε το πρώτο τρίμηνο της σεζόν

Το διοικητικό συμβούλιο της Γιουβέντους ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό του πρώτου τριμήνου του 2019-20, το οποίο έχει άσχημα και ευχάριστα νέα.

Τα άσχημα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με ζημιές της τάξης των 50,3 εκατ. ευρώ! Ο αριθμός είναι μεγάλος και επιβεβαιώνει ότι θα κλείσει αρνητικά και ο φετινός ισολογισμός, όπως έχει ανακοινώσει η Γιούβε από πέρυσι.

Πού οφείλονται αυτές οι ζημιές; Στο γεγονός ότι μειώθηκαν τα έσοδα κατά 7,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως φυσικά και στο γεγονός ότι αυξήθηκε το κόστος της ομάδας -πάντα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα- κατά 30,2 εκατ. ευρώ.

Η κατάσταση πάντως, σε ό,τι αφορά το κόστος της ομάδας, θα βελτιωθεί από τη στιγμή που αποχώρησαν οι Μάριο Μάντζουκιτς και Εμρέ Τσαν, αλλά αυτά έγιναν τον Ιανουάριο οπότε δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρώτο τρίμηνο της σεζόν, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλοι που δεν υπολογίζονται στο τέλος της σεζόν.


Τα θετικά, γιατί υπάρχουν και τέτοια, έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι μειώθηκε από 463,6 εκατ. ευρώ σε 326,9 εκατ. ευρώ το χρέος της Γιούβε (αν και ήταν βιώσιμο και προηγουμένως), ενώ το καθαρό κεφάλαιο του κλαμπ αυξήθηκε από τα 31,2 εκατ. ευρώ του περασμένου Ιουνίου σε 275,6 εκατ. ευρώ τώρα, με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 300 εκατ. ευρώ να παίζει μεγάλο ρόλο.

Όπως και να έχει, οι αναλύσεις των ιταλικών οικονομικών Μέσων, συμφωνούν σε δύο πράγματα: Ο φετινός ισολογισμός της Γιουβέντους θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από το πόσο θα προχωρήσει η ομάδα στο Champions League και στο τέλος της σεζόν θα πρέπει να αποχωρήσουν όσοι δεν υπολογίζονται ώστε να ανασάνει το μισθολόγιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου