23 Απρ 2020

Αυτό είναι το πλάνο της Γιουβέντους για την επόμενη ημέρα

Η πανδημία έχει φέρει τα πάνω-κάτω και σίγουρα κάποια πράγματα θα αλλάξουν, αλλά πάμε να δούμε ποιο είναι το πλάνο της Γιουβέντους από εδώ και πέρα με βάση όσα μάθαμε το προηγούμενο διάστημα.

Το πρώτο που θα πρέπει να περιμένουμε, είναι μείωση του κόστους της ομάδας. Θα πρέπει, δηλαδή, να μειωθούν τα συμβόλαια, ο αριθμός τους, αφού η Γιούβε δίνει αρκετά λεφτά ετησίως σε συμβόλαια και αυτό έχει επιβαρύνει τον ισολογισμό της.

Το δεύτερο που θα πρέπει να περιμένουμε, είναι να χαμηλώσει ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας. Οι μπιανκονέρι έχουν από τους υψηλότερους στο φετινό Champions League και αυτό θέλουν να το αλλάξουν, βάζοντας παράλληλα την ομάδα σε μια νέα εποχή, μια έννοια νέου ξεκινήματος, ασχέτως αν ο στόχος θα είναι να συνεχιστούν οι επιτυχίες στην Ιταλία και φυσικά η σταθερή διεκδίκηση του Champions League.


Το τρίτο που θα περιμέναμε σίγουρα αλλά τώρα θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα συμβεί, είναι τουλάχιστον μια δυνατή μεταγραφή. Οχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και εμπορικά. Η αρχή έγινε με τον Γκονσάλο Ιγουαΐν, η συνέχεια δόθηκε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ακολούθησε πέρυσι ο Ματάις Ντε Λιχτ και... φέτος;

Οταν η Γιουβέντους ανακοίνωσε την προκήρυξη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, ο Αντρέα Ανιέλι με επιστολή του προς τους μετόχους είχε αναλύσει πώς αυτά τα λεφτά θα δοθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του brand της Γιούβε, για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παράλληλα για να ανασάνει ο ισολογισμός.

Με την πανδημία, όμως, να έχει αναστατώσει τα πάντα, είναι ένα θέμα το τι θα κάνει μεταγραφικά η διοίκηση, από τη στιγμή που δε θα πρέπει να υπολογίζονται ούτε τα λεφτά από τα διαρκείας, αφού θα πρέπει να θεωρούμε μάλλον σίγουρο, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ακόμη, ότι μέχρι το τέλος του 2020 δε θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες. Άρα ούτε έσοδα από διαρκείας, απλά εισιτήρια ή τις επισκέψεις στο Μουσείο και τις μπουτίκ την ημέρα των αγώνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου