16 Μαΐ 2020

Αλλάζει η στρατηγική στη Γιουβέντους στις μεταγραφές;

Ο κορονοϊός και οι αλλαγές που φέρνει σε μεταγραφικό επίπεδο, μήπως θα πρέπει να σημάνει και αλλαγή στρατηγικής στη Γιουβέντους;

Ο Φάμπιο Παράτιτσι είπε από την πρώτη στιγμή, όταν φάνηκε ότι η πανδημία θα προκαλέσει προβλήματα στο ποδόσφαιρο, ότι η προσεχής μεταγραφική περίοδος θα είναι αυτή των ανταλλαγών. Και όντως, με βάση τα ρεπορτάζ, για τη Γιούβε έτσι είναι.

Οι μπιανκονέρι φέρονται να προτείνουν ανταλλαγές παικτών, ενώ για παίκτες που ενδιαφέρονται, όπως για παράδειγμα ο Κιέζα της Φιορεντίνα, διαβάζουμε ότι μπορεί να συμπεριλάβουν στην πρόταση τους και... 2-3 παίκτες ως ανταλλάγματα.

Η καλή εκδοχή είναι να του βγουν όλα του Παράτιτσι, να γίνουν όλα τα deals που θα προτείνει. Η κακή είναι να μην του βγουν και να μείνει με παίκτες που θα ξέρουν ότι δεν υπολογίζονταν και τόσο αλλά παρέμειναν, συν κάποιους άλλους που θα ανήκουν στη Γιουβέντους αλλά θα ξέρουν ότι προορίζονται μόνο για ανταλλάγματα.


Και εδώ θέλουμε να καταλήξουμε...

Εντάξει, είναι αποδεκτό ότι το να μην επιτρέψεις στον αντίπαλο να ενισχυθεί ενισχύει εσένα τελικά, αλλά για ποιο λόγο να παίρνει η Γιούβε συνεχώς παίκτες... απλά για να τους πάρει; Τι κερδίζει σε βάθος χρόνου; Τίποτα.

Αντιθέτως, αν πιστέψουμε ότι είναι αληθινά τα ρεπορτάζ που θέλουν τον Σάντρο Τονάλι να σκέφτεται ότι στην Ιντερ θα έχει πιο κεντρικό ρόλο, μάλλον προκαλεί σοβαρό πρόβλημα κάποια στιγμή το να παίρνεις νεαρούς παίκτες για να μην τους πάρει κάποιος άλλος.

Κι ας άρχισε αυτή η λογική, αγαπητέ Τονάλι, επί Μαρότα στη Γιούβε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου