10 Αυγ 2020

Αυτή θα είναι η πιο απρόβλεπτη Γιουβέντους των τελευταίων χρόνων


Σε... αχαρτογράφητα νερά είναι άπαντες στην Ιταλία και όχι μόνο, προσπαθώντας να φανταστούν τη Γιουβέντους της νέας σεζόν.

Η αντικατάσταση του Μαουρίτσιο Σάρι με τον Αντρέα Πίρλο προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά κάνει και εξαιρετικά δύσκολο το να προβλέψει κανείς τι ομάδα θα δει το 2020-21, ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της δηλαδή. Ο λόγος είναι απλός: Ο Maestro δεν έχει προπονήσει καμία ομάδα ως τώρα, οπότε δεν υπάρχει... δεδικασμένο. 

Η λύση, επομένως, είναι να σταθούμε σε δικά του λόγια. «4-3-3 και όλοι μπροστά», είχε πει πριν μήνες σε ένα live στο Instagram με τον Φάμπιο Καναβάρο, απαντώντας σε ερώτηση για το ποιο θα είναι το σύστημα του ως προπονητής. Στην ίδια συνομιλία, όμως, συμπλήρωσε ότι «εξαρτάται από τους παίκτες που θα έχω στη διάθεση μου».


Περισσότερα, επομένως, για τον τρόπο παιχνιδιού του Πίρλο, θα μπορούμε να καταλάβουμε όλοι όταν αρχίσουν οι μεταγραφικές κινήσεις και αρχίζει να σχηματίζεται το νέο ρόστερ. Ενα «στοιχείο» ακόμη, πάντως, είναι το σχόλιο του Αντρέα για τη Λίβερπουλ, σε μια εκπομπή του Sky Italia πριν μήνες.

«Τρομερή ομάδα, κυριαρχεί με τον τρόπο της, αλλά εμένα δεν μου αρέσει αυτό το ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι υπέρ του πρέσινγκ για το κλέψιμο της ομάδας και τη γρήγορη αντεπίθεση, αλλά υπέρ της κατοχής μπάλας. «Θέλω να έχουμε συνεχώς τη μπάλα και να καλύπτουμε σωστά όλους τους χώρους», ήταν τα λόγια του Πίρλο, οπότε μπορούμε να φανταστούμε ότι στο μυαλό του θεωρεί ιδανικό τον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Θα δούμε στην πράξη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου