9 Αυγ 2020

Ο Σάρι δεν κέρδισε ποτέ τους παίκτες του και αυτοί είναι οι λόγοι


Η ατυχής ατάκα στο πρώτο φιλικό, το κάπνισμα, το λεξιλόγιο, ο Μπουφόν. Οι Ιταλοί αρχίζουν, πλέον, να αποκαλύπτουν πώς ο Μαουρίτσιο Σάρι «έχασε» τη Γιουβέντους.

Η ανακοίνωση για την απόλυση του Ιταλού προπονητή μία μέρα μετά τον αποκλεισμό από τη Λυών επιβεβαίωσε ότι οι σχέσεις στο εσωτερικό της ομάδας με τον Σάρι δεν ήταν οι καλύτερες. Σε αυτό στέκεται σήμερα σε σχετικό ρεπορτάζ και η Corriere della Sera, η οποία υποστηρίζει ότι τα προβλήματα άρχισαν από νωρίς.

Συγκεκριμένα, στο φιλικό με την Τότεναμ το περασμένο καλοκαίρι, το πρώτο φιλικό προετοιμασίας, με το σκορ στο 1-0 επί των Λονδρέζων στο πρώτο ημίχρονο, ο Σάρι μπήκε στα αποδυτήρια λέγοντας προς τους παίκτες «απορώ πώς έχασα δύο πρωταθλήματα από εσάς». Προφανώς, όπως σημειώνει και η εφημερίδα, ο προπονητής το είπε αυτό με χιουμοριστική διάθεση, αλλά ήταν ένα σημάδι από πολύ νωρίς. Ενα σημάδι ότι ο Σάρι όντως δεν ήταν και τόσο «ανοιχτός» απέναντι στη Γιούβε, κουβαλώντας μέσα του τα διαχρονικά συναισθήματα του για τους μπιανκονέρι.

Κι από εκεί και πέρα, μέσα στη σεζόν, υπήρξαν άλλα περιστατικά που διατηρούσαν βαρύ το κλίμα ανάμεσα σε προπονητή και παίκτες. Η Corriere della Sera, για παράδειγμα, αναφέρει ότι ο Ντάγκλας Κόστα είχε ζητήσει από τον Σάρι να μην καπνίζει στο χώρο των αποδυτηρίων, αλλά το αίτημα του δεν έγινε δεκτό. Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ πάντα, ο τρόπος με τον οποίο μιλούσε ο Μαουρίτσιο, το λεξιλόγιο του όταν ήθελε να εκφράσει παράπονα ή να δώσει οδηγίες, δεν ήταν και το καλύτερο.


Σε αυτά προστέθηκαν στην πορεία οι αποχωρήσεις των Μάριο Μάντζουκιτς και Εμρέ Τσαν, με τους δύο παίκτες να έχουν παράπονα για το πώς χειρίστηκε τις υποθέσεις τους ο Σάρι και τους συμπαίκτες τους να παίρνουν το μέρος τους και να το χρεώνουν και αυτό στον προπονητή. Ο οποίος, με τη σειρά του, φέρεται να χρεώνει στον Τζίτζι Μπουφόν ότι ήταν... σιωπηλός.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας υποστηρίζει ότι ο Σάρι είχε ένα μεγάλο παράπονο από τον Ιταλό τερματοφύλακα: Μιλούσε στα αποδυτήρια ως ηγέτης μόνο όταν έπαιζε. Από την πλευρά του Μπουφόν, συμπληρώνει η Corriere della Sera, αυτό που έβγαινε πάντα μέσα στη σεζόν ήταν ότι ήθελε να σεβαστεί τον ρόλο του προπονητή και όχι να τον... αντικαθιστά, ειδικά όταν δεν έπαιζε. Ο Σάρι, δηλαδή, ήθελε πιο ενεργό στα αποδυτήρια τον Μπουφόν, ο οποίος όμως δεν ήθελε να είναι πιο ενεργός όταν δεν έπαιζε, επειδή δεν ήθελε να «επισκιάζει» τους άλλους και να δίνει την εικόνα ενός τύπου που έχει γράψει την ιστορία του, είναι θρύλος του κλαμπ και μπορεί να λέει ό,τι θέλει σε όποιον θέλει, ακόμη κι αν δεν έπαιζε.

Το συμπέρασμα της Corriere dello Sport, είναι ότι ο Μπουφόν δεν ήταν πιο ομιλητικός ή παρεμβατικός επειδή ο Σάρι δεν κατάφερε ποτέ να κάνει είτε αυτόν είτε τους άλλους παλιούς να νιώσουν ότι θέλουν να... πέσουν στη φωτιά γι' αυτόν, λόγω της συμπεριφοράς του απέναντι στους υπόλοιπους. Και όλα αυτά, φυσικά, έφτασαν στα αυτιά του Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος φέρεται να είχε αποφασίσει εδώ και μήνες τη μοίρα του Μαουρίτσιο Σάρι...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου