9 Αυγ 2020

Η ανάλυση του Αντρέα Ανιέλι λίγες ώρες πριν διώξει τον Σάρι


Για μια «γλυκόπικρη σεζόν» και για μια «ανάλυση 360 μοιρών που πρέπει να γίνει τις επόμενες μέρες», έκανε λόγο ο Αντρέα Ανιέλι, μετά το στραπάτσο από τους Γάλλους.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους κάνει σπάνια δηλώσεις μέσα στη σεζόν. Βασικά, μιλάει πάντα στο τέλος της και μετά τον αποκλεισμό από τη Λυών ο Ανιέλι είπε ενδιαφέροντα πράγματα. Από τις πρώτες ώρες μετά το τέλος του ματς, κάποιες φράσεις του ερμηνεύτηκαν ως μήνυμα πως η θέση του Μαουρίτσιο Σάρι δεν είναι σίγουρη. Και όσοι υποστήριξαν αυτή την άποψη, τελικά δικαιώθηκαν.

Ας δούμε αναλυτικά τι είπε ο πρόεδρος της Γιούβε, ενώ ακριβώς από κάτω παραθέτουμε και τις τελευταίες δηλώσεις του Σάρι ως αλενατόρε των μπιανκονέρι.

Αντρέα Ανιέλι: «Η φετινή σεζόν ήταν γλυκόπικρη. Ηταν δύσκολη, κάναμε κάτι εκπληκτικό κατακτώντας το πρωτάθλημα για 9η σερί χρονιά και γράψαμε ένα φανταστικό κεφάλαιο στα βιβλία της ιστορίας. Ο Σάρι αξίζει τη δική του σελίδα σε αυτό το βιβλίο, ξεκινώντας την πορεία του από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες μέχρι να φτάσει να γίνει πρωταθλητής.


Σε ό,τι αφορά το Champions League, από την άλλη, προφανώς είναι πολύ απογοητευτικό για όλους αυτό που έγινε. Οπως είπα κι άλλες φορές τα τελευταία χρόνια, το Champions League ήταν ένα όνειρο και τώρα πρέπει να είναι στόχος. Το να αποκλείεσαι έτσι είναι μεγάλη απογοήτευση, τις επόμενες μέρες θα κάνουμε πλήρη ανάλυση για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε στην επόμενη σεζόν. Η Γιουβέντους έχει στόχους σε Ιταλία και Ευρώπη και πρέπει να τους τιμάει. Εχουμε τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία του Champions League και τις επόμενες μέρες θα δούμε πώς θα ξαναβρούμε ενθουσιασμό και πώς θα μπούμε στη νέα σεζόν με πείνα για νίκες.

Είναι μια ανάλυση 360 μοιρών αυτή που πρέπει να γίνει. Ακούω συνεχώς για τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ, για παράδειγμα, άρα κάτι θα πρέπει να κάνουμε και μ' αυτό. Ηταν μια σεζόν δύσκολη, στην οποία άλλαξαν πολλά μέλη του staff και όταν γίνεται αυτό υπολογίζεις ότι θα υπάρξουν δυσκολίες. Παρ' όλα αυτά, κατακτήσαμε το scudetto για 9η σερί χρονιά, κάτι που δεν έγινε ποτέ στα προηγούμενα 99 χρόνια και αμφιβάλω αν θα ξαναγίνει στα επόμενα 100».

Μαουρίτσιο Σάρι: «Κάναμε πολύ καλό ματς, περίμενα λιγότερα για να είμαι ειλικρινής. Δυστυχώς βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με το πέναλτι και αυτό θα μπορούσε να μας χαλάσει το μυαλό αλλά τα δώσαμε όλα και είχαμε αρκετές φάσεις για το 3-1. Αποκλειστήκαμε επειδή ήμασταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου παιχνιδιού. Εξι νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα και είμαστε έξω...

Τι περιμένω για το μέλλον μου; Τίποτα, έχω συμβόλαιο και θα το τιμήσω. Το είπα και πριν το ματς ότι η διοίκηση της Γιουβέντους ξέρει να εκτιμά καταστάσεις με βάση όλη τη σεζόν και όχι ένα ματς. Σήμερα η ομάδα ήταν καλή και αν δεν υπήρχε η απογοήτευση για τον αποκλεισμό θα ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι για την απόδοση μας».

Λίγες ώρες μετά, ο Αντρέα Ανιέλι αποφάσισε να απολύσει τον Μαουρίτσιο Σάρι...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου