7 Απρ 2021

Ποιοι δεν είναι σίγουροι στη Γιούβε: Τα ονόματα που αναφέρουν οι Ιταλοί


Μετρημένοι θα πρέπει να θεωρούνται οι «σίγουροι» για τη νέα σεζόν στην Γιουβέντους, καθώς εκτός από τον Αντρέα Πίρλο, παίζουν το μέλλον τους αρκετοί ποδοσφαιριστές.

Τις τελευταίες μέρες είναι μόνιμη στο ρεπορτάζ της Γιουβέντους η κουβέντα για το μέλλον. Παράγοντες, προπονητής, παίκτες, κανένας δεν μπορεί να νιώσει σιγουριά με τόσο άσχημα αποτελέσματα. Και φυσικά με την έξοδο στο Champions League να μην είναι δεδομένη. Πρώτος απ’ όλους, φυσικά, ο Αντρέα Πίρλο. Παρά τη στήριξη από τον Πάβελ Νέντβεντ, ο allenatore είναι υπεύθυνος για όσα κάνει ή δεν κάνει η ομάδα. Εκτός όμως από τον Maestro, που έπεσε αμέσως στα βαθιά, αυτές οι εβδομάδες είναι κρίσιμες για πολλούς παίκτες.

Ντιμπάλα


Οπως γράφει η Gazzetta dello Sport, πρώτος στη λίστα της αμφισβήτησης είναι ο Πάουλο Ντιμπάλα. Το συμβόλαιό του λήγει το 2022 και η ανανέωση δεν έρχεται. Η αξία του, έχει πέσει. Λόγω της αγωνιστικής πτώσης, λόγω του ότι σε μερικούς μήνες μένει ελεύθερος, λόγω των προβλημάτων φυσικής κατάστασης. Επίσης, με τα νέα οικονομικά δεδομένα λόγω του Covid-19, η Γιούβε δεν μπορεί να πάρει τα χρήματα που θα έπαιρνε πέρυσι. Μέσα σε όλα, ήρθε και το δείπνο με τους συμπαίκτες του για να βαρύνει το κλίμα. Ο Ντιμπάλα πρέπει να παίξει μπάλα στις τελευταίες 10 αγωνιστικές για να γυρίσει το σκηνικό. «Το Τορίνο είναι βαρετό» είπε σε συνέντευξη η κοπέλα του.

Μοράτα

Ο La Joya όμως δεν είναι ο μόνος από την επίθεση που δεν έχει κλεισμένη θέση για τη νέα σεζόν. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκεται και ο Αλβαρο Μοράτα. Ο Ισπανός κόστισε 10 εκατ. ευρώ για να παίξει δανεικός για έναν χρόνο, έχει έναν αξιοπρεπή ίσως αριθμό γκολ και ασίστ, όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο. Δεν αξίζει τα 45 εκατ. ευρώ που είναι η ρήτρα αγοράς από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Για τον 30χρονο πλέον, πιο πιθανή μοιάζει μια ανανέωση δανεισμού, όμως έτσι οι Μπιανκονέρι θα έχουν ‘πετάξει’ 20 εκατ. χωρίς να χτίσουν κάτι.

Υπό αξιολόγηση

Την ίδια στιγμή, το κλαμπ κάνει αξιολογήσεις σε όλο το ρόστερ. Οχι μόνο από τεχνικής, αλλά και από οικονομικής άποψης. Υπάρχουν παίκτες όπως οι Μερίχ Ντεμιράλ, Ροδρίγο Μπεντανκούρ, Βόιτσεχ Σέζνι, για τους οποίους η διοίκηση θέλει να καταλάβει αν αξίζει να τους κρατήσει ή αν τη συμφέρει να τους πουλήσει αν έρθει πρόταση. Ο Τούρκος προοριζόταν για νέος Κιελίνι και τώρα ίσως είναι η ώρα αφού ο «Τζορτζιόνε» είναι κοντά στιο φινάλε. Κόστισε 18 εκατ. ευρώ και σε περίπτωση που πουληθεί μπορεί να φέρει την περίφημη plusvalenza, το θετικό πρόσημο στα βιβλία. Το ίδιο ισχύει για τον Ουρουγουανό, που ήταν μέρος του deal για τον Κάρλος Τέβες και εκτιμάται ότι αποκτήθηκε αντί 9.5 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά τον Πολωνό keeper, η Γιουβέντους τον πήρε αντί 15 εκατ. και σήμερα μπορεί να φέρει τα διπλάσια. 


Οι υπόλοιποι

Και πάμε σε αυτούς που έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν στη βιτρίνα από το να αποτελέσουν το μέλλον. Αντριέν Ραμπιό και Ααρον Ράμσεϊ αποκτήθηκαν ελεύθεροι. Και αφού δεν βοηθούν στο γήπεδο, είναι πιθανό να βοηθήσουν την Γηραιά Κυρία να φτιάξει τα βιβλία της, ειδικά αν έρθουν προτάσεις. Καμία βεβαιότητα δεν υπάρχει επίσης για τους Αλεξ Σάντρο και Φεντερίκο Μπερναρντέσκι, που φαίνεται να έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους στο Τορίνο. Οι μισθοί τους δεν κάνουν εύκολη την πώληση, όμως ίσως μπουν σε κάποιοι deal ως ανταλλάγματα.

Περισσότερες ειδήσεις για το ιταλικό ποδόσφαιρο στο italians.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου