2 Ιαν 2023

Γιατί τα φιλικά που έπαιξε η Γιούβε δεν τη βοήθησαν καθόλου


Η Γιουβέντους έδωσε κάποια φιλικά παιχνίδια τις τελευταίες εβδομάδες αλλά αυτά, ουσιαστικά, δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδα.

Η φετινή σεζόν δεν είναι φυσιολογική αφού για πρώτη φορά είχαμε τόσο μεγάλη διακοπή κατά τη διάρκεια της και μάλιστα πριν καν τελειώσει ο πρώτος γύρος. Γεγονός που δίνει έξτρα ενδιαφέρον αφού κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα αντιδράσει η κάθε ομάδα μετά την επιστροφή στους αγώνες. Στους επίσημους αγώνες, γιατί τις τελευταίες εβδομάδες όλοι έπαιξαν φιλικά και η Γιούβε δεν αποτέλεσε εξαίρεση φυσικά. Το θέμα όμως είναι ότι αυτά τα φιλικά μάλλον δε βοήθησαν καθόλου την ομάδα.

Αυτό προκύπτει από τον χρόνο συμμετοχής που πήρε ο κάθε παίκτης. Από αυτούς που θεωρούνται βασικοί, αυτούς που υπολογίζονται πάντα όταν είναι υγιείς, ο Σέζνι έπαιξε 45 λεπτά, ο Ντανίλο 45 λεπτά, ο Μπρέμερ 45 λεπτά και ο Λοκατέλι 215 λεπτά. Από εκεί και πέρα τίποτα. Μηδέν. Κανείς άλλος από τους θεωρητικά βασικούς δεν κατέγραψε ούτε ένα λεπτό συμμετοχής στα φιλικά. Είτε επειδή έλειπαν σε άδειες λόγω Μουντιάλ, είτε επειδή ήταν και είναι τραυματίες.

Με λίγα λόγια, δηλαδή, η Γιουβέντους βασικά δεν έπαιξε κανένα φιλικό ενόψει της επανέναρξης. Κι ας... έπαιξε.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου