24 Φεβ 2023

Τι έχει αλλάξει στις σχέσεις Γιουβέντους - οργανωμένων μετά τη φυγή Αντρέα Ανιέλι


Με δεδομένο ότι έχει περάσει περισσότερος από ένα μήνας από την ημέρα που έπιασε δουλειά το νέο διοικητικό συμβούλιο της Γιουβέντους, ας δούμε τι γίνεται με τους ultras.

Επί Αντρέα Ανιέλι, όπως ξέρουμε όλοι πολύ καλά, οι σχέσεις των οργανωμένων οπαδών με τη διοίκηση ήταν οι χειρότερες. Βασικά, από ένα σημείο κι έπειτα δεν υπήρχαν καν σχέσεις. Οι ultras ήταν ανεπιθύμητοι στο Allianz Stadium και ο πρώην πρόεδρος ήταν κάτι σαν «εχθρός» για αυτούς. Ενδεχομένως χωρίς καν το «κάτι σαν». Τι έχει αλλάξει, λοιπόν, σε αυτό το θέμα μετά την αλλαγή διοικητικού συμβουλίου;

Η απάντηση είναι η εξής: Στα εντός έδρας παιχνίδια η ατμόσφαιρα είναι καλύτερη από ό,τι ήταν, η curva sud φωνάζει περισσότερο, νιώθεις δηλαδή ότι είσαι σε γήπεδο και όχι σε θέατρο, αλλά δεν έχουν πάψει να ισχύουν οι περιορισμοί που υπήρχαν. Δεν μπορούν ακόμη, δηλαδή, να κρεμάσουν πανό με τα ονόματα των κλαμπ ή να κυματίζουν τις σχετικές σημαίες. Ναι μεν είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά όχι ακόμη τόσο καλύτερα όσο θα ήθελαν οι οργανωμένοι οπαδοί.

Στα εκτός έδρας παιχνίδια όμως όλα είναι... τέλεια. Εκεί οι ultras δίνουν δυναμικά το παρών και μετατρέπουν, όπως έκαναν πάντα, σε... εντός έδρας τους αγώνες. Αν και δεν μπορούν ούτε εκεί να κρεμάσουν τα πανό με τα ονόματα των κλαμπ, πιθανότατα λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με τη δικαιοσύνη.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου