22 Απρ 2023

Κυνηγούν τη Γιούβε για να την τιμωρήσουν με κάθε τρόπο: Η περίπτωση που βγάζει μάτι!


Το ποσό εξωφρενικό είναι αυτό που γίνεται με τη Γιουβέντους και το θέμα της plusvalenza αποδεικνύεται και από την πιο τρελή τιμωρία στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Είναι ένα θέμα που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει αφού δεν υπάρχει σχετικός νόμος. Πώς είναι δυνατόν να έχεις κάνει κάτι παράνομο αν δεν υπάρχει νόμος; Στην ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία όμως αυτό δεν ενδιαφέρει καθόλου. Ο στόχος τους είναι να τιμωρήσουν οπωσδήποτε επειδή έτσι θέλει η UEFA.

Μόνο που μέσα σε αυτή τη μανία τους για να τιμωρήσουν, κάνουν και λάθη που μπορεί να βρουν μπροστά τους στη συνέχεια. Λάθη σαν κι αυτό που έχει συμβεί με την τιμωρία του Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, ο οποίος ήταν ο γενικός διευθυντής της Γιούβε από το καλοκαίρι του 2021 και μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Αριβαμπένε, λοιπόν, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο λόγω της υπόθεσης plusvalenza αλλά υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια: Όταν έγιναν αυτά τα μεταγραφικά deals που εξετάζουν ομοσπονδία και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, ο Αριβαμπένε δούλευε στη Ferrari. Όχι στη Γιουβέντους. Πώς είναι δυνατόν επομένως να τιμωρείται;

Η απάντηση είναι απλή: Τους ενδιαφέρει απλά να τιμωρήσουν, δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια, ποτέ δεν τους ενδιέφερε, ούτε το 2006 ούτε τώρα. Θα έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε τι θα κάνουν και πως θα εξελιχθεί το θέμα αν ο Αριβαμπένε δικαιωθεί στο μη αθλητικό δικαστήριο στο οποίο ετοιμάζεται να κάνει προσφυγή.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου