19 Μαΐ 2023

Ο Τζον Ελκαν καλείται να πάρει μια σημαντική απόφαση για το μέλλον της Γιούβε


Η Γιουβέντους είναι σε μια κρίσιμη περίοδο και ο Τζον Ελκαν καλείται να πάρει την πιο κρίσιμη απόφαση.

Η φετινή σεζόν πήγε στον... βρόντο, υπό την έννοια πως δεν κατακτήθηκε κάποιος τίτλος. Όπως δεν είχε κατακτηθεί και πέρυσι. Παράλληλα, στις 22 του μήνα η ομοσπονδία λογικά θα αποφασίσει ξανά αφαίρεση βαθμών για την υπόθεση plusvalenza και τώρα ανακοινώθηκε ότι τον Ιούνιο θα εκδικαστεί και η υπόθεση για τους 4 μισθούς του 2020 που είχαν χαρίσει ή δεν είχαν χαρίσει οι παίκτες, με την κατηγορία να είναι αυτή της αλλοίωσης του ισολογισμού. 

Η ομοσπονδία, με λίγα λόγια, θα επιχειρήσει να καταστρέψει και την επόμενη σεζόν της Γιούβε, η οποία παράλληλα θα είναι πιο λιτή στην οικονομική πολιτική της σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές. Μια λιτότητα που θα κρατήσει 2-3 χρόνια ώστε να επέλθει η οικονομική ισορροπία. Πώς θα πορευθεί, επομένως, η ομάδα σε αυτές τις σεζόν; 

Τρέλα λεφτά για μεταγραφές δε θα δοθούν, άρα θα πρέπει η Γιούβε να πάρει το 100% από τους παίκτες που ήδη έχει και αυτούς που θα αποκτήσει. Δε θα πρέπει να γίνει κανένα λάθος, θα πρέπει από κάθε μεταγραφή η ομάδα να έχει αγωνιστικό κέρδος. Όπως θα πρέπει να έχει αγωνιστικό κέρδος και από τους παίκτες που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ και δεν έχουν δείξει όλες τις δυνατότητές τους. 

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ο Ελκαν θα πρέπει να αποφασίσει ποιος είναι ο κατάλληλος προπονητής για να το κάνει αυτό. Αν πιστεύει ότι αυτός είναι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ας τον κρατήσει. Αν δεν το πιστεύει όμως, θα πρέπει -αφού ο Μαξ δεν σκέφτεται καν την παραίτηση- να τον απολύσει. Κι ας έχει να λάβει δυνατή αποζημίωση αφού έχει άλλα δύο χρόνια συμβολαίου.

Το να κρατάς έναν προπονητή απλά και μόνο επειδή δεν θες για οικονομικούς λόγους να τον απολύσεις, είναι εγγύηση αγωνιστικής αποτυχίας. Και η αγωνιστική αποτυχία θα είναι κατ' επέκταση και οικονομική...

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου