26 Αυγ 2023

Το τέλος του Μπονούτσι έπρεπε να είναι διαφορετικό - Με περισσότερη αξιοπρέπεια


Είναι ο Λεονάρντο Μπονούτσι ο πιο πιστός ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους; Φυσικά και όχι.

Κάτω από άλλες συνθήκες και με διαφορετικούς χειρισμούς, θα μπορούσε να ήταν, βέβαια, μια από τις σύγχρονες σημαίες της ομάδας. Μάλιστα, μια τέτοια εξέλιξη θα τον βοηθούσε να έχει ρόλο στο σύλλογο, εξασφαλίζοντας την επόμενη ποδοσφαιρική του μέρα - από άλλο πόστο.

Ο Μπονούτσι ενδεχομένως να είναι για κάποιους προδότης. Για άλλους, τους περισσότερους ίσως, ένας κακομαθημένος ποδοσφαιριστής που του άρεσε να μιλάει πολύ. Ο,τι αρνητικό και να πεις για τον «Λέο», πάντα στην άλλη πλευρά της ζυγαριάς θα μπαίνει η προσφορά του στην ομάδα και οι τίτλοι που έχει κατακτήσει με την μπιανκονέρα φανέλα. Γιατί ο Μπονούτσι αγάπησε την ομάδα και πάλεψε γι' αυτήν.

Τώρα, λίγο πριν το φινάλε της καριέρας του, η διοίκηση που δεν τον υπολογίζει, μπορούσε να του φερθεί διαφορετικά. Δεν το θέλει ο προπονητής και δεν πρόκειται να παίξει λεπτό; Δεν υπάρχει πρόβλημα. Ούτε ο πρώτος θα είναι, ούτε ο τελευταίος. Δε γίνεται όμως ένα μέγεθος όπως αυτό του Μπονούτσι να βρίσκεται σε καραντίνα. Τι μήνυμα στέλνεις προς τα έξω όταν προπονείται μόνος του και όχι με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του; Το διαζύγιο με τον Μπονούτσι έπρεπε να είναι πιο βελούδινο, έστω και για επικοινωνιακούς λόγους.

Μέχρι να αποχωρήσει από τη Γιούβε, η ομάδα οφείλει να δείξει και ανωτερότητα και να του φερθεί σπαθί. Οσα κι αν είναι τα λάθη του Ιταλού αμυντικού. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για έναν εν ενεργεία ποδοσφαιριστή με τους περισσότερους τίτλους στους μπιανκονέρι. Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν; Κάποιες φορές, γίνεται κι αυτό. Να γίνει με αξιοπρέπεια τουλάχιστον.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου