28 Οκτ 2023

Η Γιούβε του Τζον Ελκαν κόντρα στη Γιούβε του Αντρέα Ανιέλι


Η Γιουβέντους του Τζον Ελκαν πήγε κόντρα στη Γιουβέντους του Αντρέα Ανιέλι και στο θέμα Calciopoli, το οποίο κρατάει ζωντανό μόνο ένας άνθρωπος πλέον.

Είχαμε αναφερθεί και πριν μέρες στο πώς οι αποφάσεις που παίρνει το κλαμπ από την ώρα που ο έλεγχος του πέρασε στον Ελκαν είναι εντελώς αντίθετες από αυτές που είχαν παρθεί όταν διοικούσε ο Ανιέλι. Και σε αυτή τη λίστα προστέθηκε ακόμη μια και είναι η απόφαση της απόσυρσης της αγωγής κατά της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για τις αποφάσεις του 2006.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ένας άνθρωπος που το κρατάει ακόμη ζωντανό το θέμα. Είναι ο Αντόνιο Τζιράουντο, ο εκτελεστικός διευθυντής της Γιούβε από το 1994 ως το 2006, ο οποίος έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η προσφυγή του έγινε δεκτή και θα εκδικαστεί στις αρχές του 2024.

Αν ο Τζιράουντο δεν δικαιωθει, το θέμα κλείνει οριστικά σε νομικό επίπεδο. Αν όμως δικαιωθεί, θα συμβεί το εξής: Όλες, μα όλες οι αποφάσεις της ιταλικής αθλητικής δικαιοσύνης για το Calciopoli θα τεθούν υπό αμφισβήτηση επισήμως και θα αρκεί μια προσφυγή της Γιουβέντους για να αρχίσουν όλα από την αρχή. Με διαφορετικό σενάριο, όμως, αυτή τη φορά. 

Αν, λοιπόν, δικαιωθεί ο Τζιράουντο, θα την κάνει την προσφυγή η Γιούβε; Ή ο Ελκαν θα δικαιώσει τον Λουτσιάνο Μότζι που του χρεώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό όσα έγιναν το 2006;

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου