24 Μαρ 2024

Αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον, αλλά...


Αν υπάρχει κάτι θετικό στη φετινή σεζόν είναι το γεγονός ότι η Γιουβέντους έκανε πράξη το «τόπο στα νιάτα» και αυτό το επιβεβαιώνουν επιτέλους και οι αριθμοί.

Με την ομάδα να έχει πέσει στην 3η θέση και τους οπαδούς να μην ενθουσιάζονται με το ποδόσφαιρο της, είναι δύσκολο να βρει κανείς λόγο για να χαμογελάσει. Υπάρχει όμως και το σημειώνει η Corriere dello Sport, η οποία, εν των μεταξύ, στηρίζει πλέον τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πιο φανατικά και από την... οικογένεια του. Και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Όπως και να έχει, ο προπονητής της Γιούβε έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην απειρία της φετινής ομάδας και σε αυτό, τουλάχιστον, έχει δίκιο. Στο Τορίνο είχαν βάλει ως στόχο να ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας και η αλήθεια είναι ότι τα έχουν καταφέρει σε εντυπωσιακό βαθμό.

Συγκεκριμένα, το ρόστερ έχει κατά μέσο όρο την ηλικία των 26 ετών και 111 ημερών ενώ η βασική 11άδα, αυτή που έχει χρησιμοποιήσει πιο πολλές φορές ο προπονητής δηλαδή, είναι στα 25 χρόνια και 8 μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι η φετινή Γιουβέντους είναι η πιο νεανική των τελευταίων 30 χρόνων, αφού η τελευταία φορά που είχε τόσο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας ήταν το 1994, τελευταία χρόνια πριν την άφιξη του Μαρτσέλο Λίπι που άνοιξε έναν μεγάλο κύκλο επιτυχιών. 

Για να καταλάβουμε ακόμη καλύτερα πόσο χαμηλός είναι ο μέσος όρος ηλικίας της Γιούβε, πρέπει να σκεφτούμε και το εξής: Πιο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας έχουν μόνο οι Φροζινόνε, Λέτσε, Μπολόνια, Ουντινέζε, Εμπολι, Σασουόλο και Βερόνα. Από τις μεγάλες ομάδες, δηλαδή, οι μπιανκονέρι είναι οι πιο... νεαροί, άρα και οι πιο άπειροι.

Δεν έχει άδικο, επομένως, ο Αλέγκρι όταν λέει ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον. Αρκεί, φυσικά, να έχει και έναν προπονητή που θα αξιοποιεί το ταλέντο του κάθε παίκτη και θα τον βελτιώνει. Κάτι που, μάλλον, δεν γίνεται αυτή τη στιγμή.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου