7 Μαΐ 2024

Η μεγάλη αλλαγή που θα σηματοδοτήσει η αποχώρηση Αλέγκρι


Η επικείμενη αποχώρηση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα φέρει πλέον σε πρώτο πλάνο τον Κριστιάνο Τζούντολι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το περσινό καλοκαίρι, όπως θα θυμάστε, ήταν κοινό μυστικό ότι ανάμεσα στους δύο δεν υπήρχε και μεγάλη συμπάθεια αλλά έπρεπε να συνεργαστούν. Γεγονός που δεν στενοχώρησε και τόσο τον νέο τεχνικό διευθυντή, αφού έτσι θα μπορούσε να «κρυφτεί» πίσω από τον προπονητή.

Η Γιούβε έζησε τη φετινή σεζόν με τον τεχνικό διευθυντή να είναι λίγο πιο χαλαρός, υπό την έννοια πως υπήρχε η... κάρτα Αλέγκρι. Αν η ομάδα έπαιρνε το πρωτάθλημα ο Τζούντολι θα ήταν ο μάγκας που συνεργάστηκε άψογα με έναν προπονητή που δεν στήριζε εξαρχής, αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά θα το χρεωνόταν ο προπονητής. Όπως και έγινε. 

Ο Αλέγκρι, φυσικά, έχει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι η ομάδα είναι όπως και πριν τρία χρόνια, όταν την ανέλαβε. Αγωνιστική πρόοδος δεν υπήρξε. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν φταίει κανείς άλλος και η αποχώρηση του στο τέλος της σεζόν θα φέρει στο... φως τους πάντες. 

Ο Τζούντολι δεν θα είναι πλέον ο τεχνικός διευθυντής σε μια Γιουβέντους που παρέλαβε. Θα είναι ο τεχνικός διευθυντής μιας Γιουβέντους που θα σχηματίσει ο ίδιος και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει κριτική και προς τον ίδιο πλέον αν τα πράγματα στραβώνουν.

Η φετινή σεζόν ήταν κατά κάποιο τρόπο μεταβατική για τον άνθρωπο που υπέδειξε ο Τζον Ελκαν ως αυτόν που θα φτιάξει τη Γιουβέντους των επόμενων χρόνων. Από τη νέα σεζόν, όμως, τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ και για τον Τζούντολι όμως.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου