27 Δεκ 2015

Μια ψηφοφορία ορόσημο: Επιλέξτε την καλύτερη Γιουβέντους όλων των εποχών!

Μια ξεχωριστή ψηφοφορία με ιδιαίτερη αξία διενεργεί η Famiglia Bianconera. Από την ομάδα έχουν περάσει τεράστιες προσωπικότητες, σε κάθε πόστο, που έχουν προσφέρει πολλά και βοήθησαν ώστε να γίνει η Γιουβέντους όχι απλά μεγάλη αλλά… τεράστια.

Κάποιοι όμως, όπως συμβαίνει πάντα, έχουν προσφέρει περισσότερα. Εχουν αγαπηθεί περισσότερο, έχουν δεθεί περισσότερο. Κάποιοι, με απλά λόγια, δικαιωματικά έχουν θέση στην καλύτερη Γιουβέντους όλων των εποχών! Στη Γιουβέντους που δε θα έχανε κανένα παιχνίδι!

Αυτούς καλούμαστε να επιλέξουμε όλοι εμείς και να δούμε τελικά ποιοι είναι…

Οι ποδοσφαιριστές που συμπεριλαμβάνονται στην ψηφοφορία έχουν βγει με δύο κριτήρια: α) μέσα στη λίστα είναι και οι 50 που αναδείχθηκαν από τους Ιταλούς οπαδούς της Γιούβε και έχουν το δικό τους αστέρι στο Juventus Stadium και β) ποδοσφαιριστές των τελευταίων χρόνων και κάποιες σημαντικές προσωπικότητες που δεν ήταν μέσα στους πρώτους 50.

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που υπάρχει σε δύο διαφορετικές κατηγορίες είναι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο που βρίσκεται και στους μέσους και στους επιθετικούς.

Το concept της ψηφοφορίας
Επιλέγουμε το κλασικό σύστημα 4-4-2 και οι παίκτες έχουν χωριστεί ανά κατηγορίες: Τερματοφύλακες - Αμυντικοί - Μέσοι - Επιθετικοί. Ακολούθως, υπάρχει ξεχωριστή ψηφοφορία για τον Προπονητή και τον Πρόεδρο.

Από τους ψήφους, το σημαντικό στην ψηφοφορία είναι πως στην κάθε κατηγορία υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλής επιλογής, θα βγουν οι καλύτεροι 18 ποδοσφαιριστές.

Για παράδειγμα, ο τερματοφύλακας που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες προτιμήσεις θα είναι ο βασικός γκολκίπερ της καλύτερης Γιουβέντους. Ο δεύτερος θα είναι ο αναπληρωματικός. Το ίδιο θα συμβεί και με τις υπόλοιπες θέσεις με την ιδιαιτερότητα πως θα πρέπει να καλυφθούν όλες οι θέσεις (δεν μπορεί για παράδειγμα στη μεσαία γραμμή να τοποθετήσουμε τέσσερα 10άρια στην ενδεκάδα ή μεσαία γραμμή να έχει τέσσερα αριστερά μπακ).

Το σύστημα της Γιουβέντους θα είναι ως εξής:
  • Τερματοφύλακας
  • Δεξί και αριστερό μπακ, δύο κεντρικοί αμυντικοί
  • Δεξί και αριστερό εξτρέμ, ανασταλτικός μέσος, οργανωτής
  • Δύο επιθετικοί
Την ομάδα θα κοουτσάρει ο καλύτερος προπονητής με τον δεύτερο βοηθό του ενώ θα την διευθύνει ο καλύτερος πρόεδρος με αντιπρόεδρο τον δεύτερο σε ψήφους.

Special bonus
Όταν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, τα πορτραίτα των 22 προσωπικοτήτων, θα φιγουράρουν σε μια ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει για όσους επιθυμούν να την προμηθευτούν. Θα κυκλοφορήσει δηλαδή το απόλυτο λεύκωμα για την καλύτερη Γιουβέντους όλων των εποχών made in Famiglia Bianconera.

19 σχόλια:

  1. Εξαιρετική ιδεά. Μπράβο φίλοι bianconeri.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα αποτελεσματα της ψηφοριας δειχνουνε τι γνωριζει ο Ελληνας.Juventinos.....δλδ πραγματικα αν βγαλετε καλυτερο λυμπερο τον Καναβαρο και το δημοσιευσετε κιολας και το δει κανας Ιταλος θα γελαει 50χρονια....εκτος αυτου βλεπω κατι καλυτερος οργανωτης ο Ντελ Πιερο και πονανε τα ματια μ κατι Τρεζεγκετ καλυτερο φορ.....κατι καλυτερο αριστερο μοακ τζαμπροττα ελεος ρε μαγκες ανοιξτε κανα βιβλιο......!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις άδικο σε κάποια από αυτά που λες αλλά δεν βγάζουμε εμείς τα αποτελέσματα αλλά ο κόσμος. Εμείς αυτό που έπρεπε να κάνουμε για να είναι σωστή η διαδικασία ήταν να μην αφήσουμε κανέναν στην απ’ έξω. Και κάτι τέτοιο δεν έγινε.

      Οι περισσότεροι που επισκέπτονται το blog είναι μικρότερης ηλικίας απ’ ό,τι φαίνεται και είναι λογικό.

      Προφανώς είναι κάποιες επιλογές δεν συνάδουν με την ιστορία της ομάδας. Ναι, δε γίνεται ο Ζαμπρότα να περνάει σε ψήφους τον Καμπρίνι. Ούτε ο Καναβάρο τον Σιρέα. Ούτε ο Πλατινί να είναι πίσω σε ψήφους από τον Ντελ Πιέρο σε ό,τι αφορά το 10άρι. Πολύ χαμηλά είναι Σίβορι, Τσαρλς, Βιάλι. Τέβες και Πίρλο περνούν ποδοσφαιριστές που δεν θα έπρεπε.

      Θα ισορροπήσει όσο περνάει ο καιρός (η ψηφοφορία θα μείνει αρκετό καιρό πάνω εξάλλου). Την πρώτη μέρα και μια καμιά 100αριά ψήφους, ο Αντρέα Ανιέλι ήταν ο καλύτερος πρόεδρος. Τώρα, έχει πάρει κεφάλι ο Τζιάνι.

      Υπάρχουν βέβαια και επιλογές που είναι «λογικές» σύμφωνα με όσα θέλεις να πεις. Στο κάτω-κάτω, αυτό δείχνει μία ψηφοφορία: τι πιστεύει ο κόσμος (μικροί, μεγάλοι, όλοι). Επειδή αναμένεται να πάρουν μέρος πολλοί, αρέσει δεν αρέσει, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα αντιπροσωπευτικό.

      Και θα έχει αρκετές οπτικές αν θέλεις να την «διαβάσεις»…

      Διαγραφή
    2. Σημερα βλεπουμε οτι ο Τακιναρντι ειναι πιο σημαντικος απο τν Φουρινο,ο Πιρλο και ο Ζιζου παιρνουνε μεγαλυτερα ποσοστα απο Baggio & Platini αληθεια ποσοι εδω μεσα ξερουνε ποιος ητανε ο Πλατινι????? και ο παιχταρας ο Φεραρα βγαινει αξια ενα παο τα καλυτερα στοπερ γιατι οι συνυποψηφιοι του ειναι γνωστοι μονο σε αυτους που ξερουν,γιατι δε βαλατε το Chielini?????
      Στο τελος θα εχουμε μια ωραια 11αδα με buffon thuram-ciro-cannavaro- zambrotta davids-camoranesi( αν ειναι δυνατον)-nedved- zidane del piero-trezeguet και θα χαιρομαστε...!!!

      Επειδη λοιπον ο κοσμος δε γνωριζει καντε πρωτα ενα αφιερωμα μεγαλο και βαλτε ττην ψηφοφορια μετα.....να δειτε για ποτε ο Deschamps γινεται καλυτερος του Camoranesi....Μετα καλο θα ητανε να γινει και μια ψηφοφορια για τους καλυτερους της Azzura να γελασουμε και εκει.....!!!!

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα φίλε Βάιε. Για παράδειγμα ο Καμορανέζι δεν ήταν στην προεπιλογή μας. Μόλις φτιάξαμε τη λίστα, αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε τους 50 που έχουν αστέρι στο νέο γήπεδο. Λογικό το θεωρούμε.

      Οι Ιταλοί όμως, για παράδειγμα, έδωσαν αστέρι στον Κομορανέζι. Δηλαδή τον θεωρούν μέσα στους καλύτερους της Γιούβε. Οπότε το γεγονός πως τον ψηφίζει ο κόσμος δεν είναι και τόσο περίεργο. Ούτε μπορεί να γελάσει ο Ιταλός οπαδός αφού και ο ίδιος του έδωσε αστέρι και credit. Ο Καναβάρο πήρε Χρυσή Μπάλα στη Γιούβε. Τον ψήφισε ως καλύτερο εκείνης της εποχής ολόκληρη η Ευρώπη. Ο Τρεζεγκέ είναι ο πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. Για τον καθέναν μπορεί να πεις πολλά αλλά και τόσα άλλα ως απάντηση.

      Με τα παραπάνω δε θέλουμε να πούμε πως αξίζει θέση ο… κάθε Κομαρανέζι στην καλύτερη ενδεκάδα της Γιούβε αλλά στηρίζεται ως αποτέλεσμα. Αυτό που θα ήταν πιο «δίκαιο» είναι να κονταροχτυπιούνται οι νέοι με κάποιους παλιούς. Να μην κερδίζουν τόσο ξεκάθαρα κάποιοι.

      Σχετικά με τα αφιερώματα, κάποια έχουν γίνει. Γράψαμε για τον γκολκίπερ Κόμπι, γράψαμε για τον Τσαρλς, γράψαμε για Μπονιπέρτι-Μπέτεγκα. Δεν ενδιαφέρθηκε ο κόσμος τόσο πολύ…

      Διαγραφή
  3. Πες μας εσυ την 11 τοτε Βάιε να μην κουραστούν κ τα παιδια.ελεος με μερικούς εδω μεσα.ο καθένας αγόρι μ ψηφίζει αυτόν που του αρέσει κ εχει προλάβει να δει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω ουτε θα σου πω ουτε θα σου μαθω την ιστορια αν εσυ δεν θεωρεις ντροπη για τους Ελληνες juventinous να βγει στο μονο επησιμο site-block που συνεργαζεται με το g.g,μια 11αδα που εχει Καναβαρο αντι για Σιρεα...που εχει μεγαλυτερα ποσοστα ο Πιρλο απο το Πλατινι....δε με απασχολει....αλλα μετα μην απαιτειται σεβασμο, εισιτηρια και c.s....σεβασμο θα σας δωσει ο περιπτερας της γειτονιας......τεσπα ελπιζω να βγαλει τουλαχιστον μια ανακοινωση με τη γνωμη της η σελιδα γιατι ειναι κριμα τοση δουλεια που εχουνε κανει να χαλαει απο ενα ποσοστο ανιδεων.....Προφανως και μια τετοια ψηφοφορια της ομαδας σου ειναι αντιπροσωπευτηκει για τους οπαδους της......

      Διαγραφή
    2. Μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει στην ψηφοφορία 850 άνθρωποι. Νούμερο απίστευτα μεγάλο. Είναι η πρώτη φορά που ένα σάιτ κατάφερε να συγκεντρώσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό Γιουβεντίνων ώστε να εκφράσουν την άποψή τους. Και ο αριθμός θα μεγαλώσει αρκετά.

      Εχουμε πει και παραπάνω πως η ψηφοφορία θα τρέξει για αρκετό καιρό οπότε θα ψηφίσει πάρα πολύ κόσμος. Και σίγουρα θα είναι οπαδοί της Γιούβε κάθε ηλικίας και από κάθε μέρος της Ελλάδας.

      Μπορούμε να μη συμφωνούμε με κάποιες επιλογές αλλά δεν μπορούμε να ακυρώνουμε την άποψη εκατοντάδων ανθρώπων. Η Famiglia Bianconera δεν διενεργεί την ψηφοφορία για να «οδηγήσει» κάπου τον κόσμο. Αν ήταν έτσι, θα λέγαμε σε ένα θέμα… Αυτή είναι η καλύτερη Γιούβε όλων των εποχών.

      Σίγουρα δε συμφωνούμε να βλέπουμε τον Πίρλο να έχει περισσότερους ψήφους από τον Πλατινί (!) ή ο Σιρέα να μην είναι στη βασική ενδεκάδα (!).

      Ας κάνουμε υπομονή και να δούμε πώς θα κλείσει η ψηφοφορία όταν θα έρθει εκείνη η ώρα.

      Διαγραφή
  4. Ειναι μια ψηφοφορια που ο καθενας λεει κ ψηφιζει αυτο που πιστευει κ σιγουρα οτι εχει δει.επισης ο καθε παικτης εχει παιξει κ ηταν καλος στην εποχη του,καθε εποχη κ διαφορετικη με διαφορετικο ποδοσφαιρο.Λεμε για τον πλατινη οτι αδικειται,θυμαστε τι θεση επαιζε ο πλατινη?????καθαρο δεκαρι,μεγαλος ποδοσφαιριστης που ειχε ομως πισω του αλλους 9 να τρεχουν κ να μαρκαρουν.Το ποδοσφαιρο τωρα θελει τρεξιμο,δυναμη κ τεχνη.τοτε στα δεκαρια ηθελε μονο τεχνη.Μετα διαβαζω που τα χωνεις για τον Καναβαρο,μα ο καναβαρο ηταν κ ο πρωτος αν δεν κανω λαθος πιυ σαν αμυντικος πηρε χρυση μπαλα.ενα επαθλο που το παιρνουν συνηθως παικτες φανταζη κ πολλα γκολ κ υπεροχες τριπλες.Αρα αφηστε τον κοσμο να ψηφιζει με τα θελω του,δεν μπορει κανεις να του τα χωνει κ να προσπαθησει να του αλλαξει γνωμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από ότι βλέπω (δεν τα διάβασα και όλα), όλοι εσείς οι... "ειδικοί" δεν έχετε αναφέρει τον... Ζινταν! Έπαιξε κι αυτός εκεί οπότε μάλλον δεν υπάρχει λόγος αναφοράς στον Ζιζου... είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aπο τους νεους θεωρω μονο ο Ντελ Πιερο, ο Μπουφον, ο Τουραμ και ο Νεντβεντ μπορουν να μπουν στην 11αδα. Κατα τα αλλα τα ονοματα ειναι γνωστα (Σιρεα, Τσαρλς, Πλατινι, Μοντι, Καμπρινι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω γεννηθηκα το 90 οποτε αυτους προλαβα να δω.αν σε χαλαει και πονανε τα ματια σου τοτε μεινε στη δικη σου 11 και ασε τη δικη μας αποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παιδιά ο Τοριτσέλι γιατί είναι στην κατηγορία με τους δεξιούς αμυντικούς ?? επίσης θα προτιμούσα να δω τον Ντεσάμπ στους αμυντικούς μέσους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Τοριτσέλι δεν υπήρχε άλλη θέση. Δεξί μπακ έπαιζε. Για τον Ντεσάμπ, μπορούσε να παίξει και στο κέντρο, σωστό αυτό λες, αλλά έπαιζε και δεξιά.

      Διαγραφή
    2. σωστός είσαι , απλά μου έχει κολλήσει η εικόνα του σε κάτι ματς που παίζαμε με 3 πίσω .

      Διαγραφή
  9. Πολλοί ΔΕ ΠΡΌΛΑΒΑΝ ΔΕΚΑΕΤΊΑ 80.... Η ΟΜΆΔΑ ΤΟΥ ΧΕΥΖΕΛ ΜΑΚΡΆΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις άδικο αλλά όλοι μπορούν να διαβάζουν ιστορία, να αναζητήσουν στο YouTube βίντεο. Ο καθένας βέβαια επιλέγει την ομάδα και την εποχή που ο ίδιος αγάπησε. Δε γίνεται να επιλέξεις κάτι που δεν έζησες...

      Forza Juve!

      Διαγραφή
  10. Ρε παιδια που ψηφιζουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ψηφοφορία «τρέχει» δεξιά στο μενού. Εκεί μπορείς να ψηφίσεις για κάθε παίκτη.

      Διαγραφή