20 Δεκ 2014

Καταντάει κουραστικό, οπότε... τελειώστε το

Το 2014 ετοιμάζεται να μας αποχαιρετίσει με ακόμη δύο ρεκόρ και καλό θα είναι να προστεθεί ακόμη μία κούπα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Η νίκη επί της Κάλιαρι του Ζέμαν οριστικοποίησε ότι η Γιουβέντους θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή και παράλληλα σήμανε δύο νέα ρεκόρ. Το πρώτο είναι ότι ι «μπιανκονέρι» έκλεισαν το ημερολογιακό έτος συγκεντρώνοντας 95 βαθμούς στη Serie Α, επίδοση καλύτερη από αυτή του 2012, στο πρώτο πρωτάθλημα του Κόντε.

Ο πρώην προπονητής, φυσικά, έχει μερίδιο και στο φετινό ρεκόρ αλλά το ίδιο ισχύει και για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Το δεύτερο ρεκόρ αφορά στο γεγονός ότι από την πρώτη αγωνιστική του 2014 ως και την τελευταία, πριν λίγα 24ωρα, η Γιούβε ήταν συνεχώς στην κορυφή! Μπράβο στον Κόντε, μπράβο και στον Αλέγκρι, ο οποίος ετοιμάζεται για τον πρώτο του τελικό ως προπονητής της Γιουβέντους.

Το Σούπερ Καπ, για το οποίο ο λόγος, δεν ήταν ποτέ ο πιο σημαντικός τίτλος αλλά είναι σημαντικό να το βάλει και φέτος στην τροπαιοθήκη της η Κυρία. Θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει αυτό το πρώτο μισό της φετινής σεζόν, θα είναι μια επιβράβευση και χαρά για τον Αλέγκρι, ο οποίος συνεχώς πρέπει να απαντάει σε ερωτήσεις για τον προκάτοχο του.

Επειδή όλο αυτό καταντάει κουραστικό, καλό θα είναι ο Αλέγκρι μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στο Champions League και έχοντας την ομάδα στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, να πανηγυρίσει τώρα στο Σούπερ Καπ.

Οι μπιανκονέρι είναι το φαβορί γιατί είναι καλύτερη ομάδα από τη Νάπολι, είναι σε καλύτερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, είναι αυτοί που πρέπει να έχουν το μεγαλύτερο κίνητρο.

Οι νότιοι το θέλουν για να... ξεγελαστούν, να περάσουν ήρεμες γιορτές αν και ξέρουν ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα για αυτούς. Η Γιουβέντους πρέπει να το θέλει επειδή, πολύ απλά, είναι η Γιουβέντους. Οποιος κι αν είναι στον πάγκο, όποιος κι αν είναι στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου