15 Δεκ 2014

Μετράει δυνάμεις, καθορίζει στόχους

Η κλήρωση με την Ντόρτμουντ στους «16» του Champions League αποτελεί το τεστ που (πρέπει να) ήθελε η Γιουβέντους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Εχοντας τερματίσει στη 2η θέση του ομίλου της, η Γιούβε ήξερε ότι δεν θα έχει εύκολη κλήρωση. Θα μπορούσε, για να είμαστε ακριβείς, να έχει τέτοια αν έπεφτε με μία εκ των Μονακό ή Πόρτο αλλά οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ της.

Το ακριβώς αντίθετο από Πόρτο και Μονακό ήταν οι Μπάγερν και Ρεάλ οπότε η Ντόρτμουντ είναι κάπου στο ενδιάμεσο. Βασικά είναι μια χαρά κλήρωση ώστε να μετρήσουν τις δυνάμεις τους οι μπιανκονέρι.

Αν τα παιχνίδια γίνονταν τώρα, η Γιουβέντους θα ήταν το φαβορί. Επειδή γίνονται σε δύο μήνες, όμως, οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι μεγάλο ρίσκο. Η Μπορούσια σίγουρα είναι μια καλή ομάδα που έχει μαζέψει σημαντικές εμπειρίες τα τελευταία χρόνια αλλά η αλήθεια είναι ότι η εικόνα της, δίνει την εντύπωση ότι μιλάμε για μια ομάδα που είναι κοντά στο τέλος ενός κύκλου.

Το Champions League αποτελεί την τελευταία ελπίδα της Μπορούσια για να σώσει κάτι από την φετινή σεζόν και αν δει κάποιος την απόδοση τους στους αγώνες του ομίλου και την συγκρίνει με αυτούς της Μπουντεσλίγκα, θα νομίζει ότι μιλάμε για δύο διαφορετικές ομάδες.

Διαφορετικές ομάδες, πάντως, είναι σίγουρα Γιουβέντους και Ντόρτμουντ. Οι μπιανκονέρι του Αλέγκρι είναι μια ομάδα που προσπαθεί να κοντρολάρει τον ρυθμό του αγώνα, αρέσκεται στην κατοχή μπάλας και ρισκάρει μόνο όταν βρίσκει την κατάλληλη ευκαιρία.

Η Ντόρτμουντ του Κλοπ, από την άλλη, είναι μια ομάδα που παίζει πάντα ανοιχτά, δεν έχει λατρεία στην τακτική προσήλωση και πρέπει -λόγω τραυματισμών- να βασιστεί σε παίκτες που παίζουν με πολύ άγχος αφού δεν έχουν δικαιολογήσει τα λεφτά που δόθηκαν όταν αποκτήθηκαν (π.χ. Ιμόμπιλε, Μχιταριάν).

Θεωρητικά, αν σκεφτούμε όλους τους πιθανούς αντιπάλους, η κλήρωση μπορεί να θεωρηθεί καλή για την Γιουβέντους. Σίγουρα, τουλάχιστον, είναι μια καλή ευκαιρία για να μετρήσει τις δυνάμεις της και να φτιάξει κατά πολύ την ψυχολογία της αν περάσει στους «8» αποκλείοντας την ομάδα που πρόπερσι ήταν στον τελικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου