4 Δεκ 2014

Η πίεση της Adidas, η έμμεση παραδοχή και το δίλημμα

Ο Ιανουάριος αναμένεται καυτός για την διοίκηση της Γιουβέντους, όχι μόνο μεταγραφικά αλλά και... δικαστικά. Και κάπου εκεί μπλέκουν και οι χορηγοί.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Ο Αντρέα Ανιέλι έχει επιλέξει το τελευταίο δίμηνο να επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα του Καλτσόπολι. Η επιλογή του δεν είναι τυχαία καθώς στα τέλη Ιανουαρίου αναμένονται δύο αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων για το θέμα και η Γιουβέντους περιμένει τις αποφάσεις για να δει πώς θα κινηθεί.

Αν τα δικαστήρια βγάλουν θετική απόφαση, επαναλάβουν δηλαδή την πρώτη απόφαση για ανοχή του Λουτσιάνο Μότζι αλλά όχι και του συλλόγου, τότε θα έχει ανοίξει ο δρόμος για να ζητήσει ο Ανιέλι την αναθεώρηση της αθλητικής δίκης-εξπρές του 2006.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, που έχει δεσμευθεί από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του, ότι δεν θα σταματήσει αν δεν επαναφέρει και τυπικά στο Τορίνο τα δύο πρωταθλήματα που αφαιρέθηκαν στα χαρτιά, θα έχει τη δυνατότητα να κάνει πράξη τα λόγια του.

Να το πάει, δηλαδή, ως το τέλος για τα δύο πρωταθλήματα, έχοντας το όπλο των 444 εκατ. ευρώ που ζητάει ο σύλλογος από την Ομοσπονδία ως αποζημίωση για το 2006. Γιατί αν τα ποινικά δικαστήρια αθωώσουν τελεσίδικα την Γιούβε, τότε τα πράγματα είναι απλά, τουλάχιστον με βάση την λογική: Ή επιστρέφουν τα δύο πρωταθλήματα ή μπαίνουν στο ταμείο 444 εκατ. ευρώ.

Το θέμα μπλέκει, όμως, αν η απόφαση των δικαστηρίων δεν είναι καλή. Και μπλέκει λόγω της... Adidas. Η Γιουβέντους έχει υπογράψει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με την συγκεκριμένα εταιρία, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από το προσεχές καλοκαίρι.

Η Adidas, λοιπόν, πιέζει ήδη τους μπιανκονέρι ώστε να μπουν τα τρία αστεράκια στη φανέλα ώστε να πουλήσει αυτή τρελά, προς όφελος και των δύο πλευρών, από την στιγμή ειδικά που θα είναι η πρώτη της Adidas.

Ο Ανιέλι, όμως, προς το παρόν δεν αλλάζει άποψη. Τα αστεράκια έχουν αφαιρεθεί και θα επανέλθουν στη φανέλα μόνο αν κάποια εκ των δύο του Μιλάνο βάλει κάποια στιγμή δύο. Πέραν αυτού, αν η Γιουβέντους βάλει τώρα τα τρία αστέρια, θα είναι σαν να παραδέχεται ότι τώρα συμπληρώθηκαν τα 30 (όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, με την οποία είναι σε κόντρα) σκουντέτι, την στιγμή που όλοι οι Γιουβεντίνοι μετράμε 32.

Με λίγα λόγια, από την μία οι χορηγοί και τα δεκάδες εκατ. ευρώ που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο ταμείο από την Adidas, από την άλλη οι τιφόζι που στήριξαν, στηρίζουν και θα στηρίζουν πάντα. Δύσκολο το δίλημμα; Για εμάς όχι. Για τον πρόεδρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου