5 Δεκ 2014

Ο απαραίτητος -ιδιόρρυθμος- Λιχτστάινερ

Τι θα γίνει με το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Στέφαν Λιχτστάινερ είναι πολύ σημαντικό, κυρίως για το πώς θα το χειριστούν οι δύο πλευρές αν συμφωνήσουν ότι... δεν συμφωνούν.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Ο Ελβετός έχει αποδειχθεί ένας από τους παίκτες-κλειδιά της Γιουβέντους, από το καλοκαίρι του 2011 που αποκτήθηκε. Το Swiss Express, όπως έχει ονομαστεί από τους Ιταλούς, τρέχει ασταμάτητα πάνω-κάτω και έχει καταφέρει να γίνει από τους αγαπημένους των τιφόζι.

Οχι μόνο για το πάθος και την αυταπάρνηση του αλλά και για τις ικανότητες του φυσικά. Στο κάτω-κάτω, για να μην ξεχνιόμαστε, κανείς αμυντικός στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν έβαλε περισσότερα γκολ από τον Λιχτστάινερ μέσα στο 2014! Αυτό, αν μη τι άλλο, λέει πολλά.

Οτι είναι απαραίτητος ο Στέφαν στους μπιανκονέρι προφανώς και δεν το αμφισβητεί κανείς. Είναι απαραίτητος, όμως, ο ήρεμος Λιχτστάινερ. Οχι αυτός που έχει το μυαλό του αλλού γιατί τότε τα νεύρα έρχονται πολύ εύκολα. Μπορεί να είναι Ελβετός, άλλωστε, αλλά στον χαρακτήρα περισσότερο θυμίζει Ιταλό.

Οι απαιτήσεις του για 3 εκατ. ευρώ ετησίως για συμβόλαιο τριών χρόνων κρίνονται υπερβολικές από την Γιούβε, που προσφέρει 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για διετές. Οι δύο πλευρές συζητούν εδώ και μήνες, δεν τα βρίσκουν και αυτό δεν είναι καλό για τη συνέχεια.

Μπορεί ο Λιχτστάινερ να έχει αποδείξει ότι είναι άψογος επαγγελματίας αλλά αυτή την στιγμή θεωρεί ότι αδικείται. Και από την στιγμή που θεωρεί ότι αδικείται, εκνευρίζεται εύκολα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από το ντέρμπι με την Τορίνο, όπου αποβλήθηκε μέσα στα νεύρα, δεν υπάρχει...

Σίγουρα αυτό δε θα είναι ο κανόνας αλλά από την στιγμή που θα έρθει η ώρα που θα μπορεί να μιλήσει ελεύθερα με άλλες ομάδες, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα είναι η αγωνιστική συμπεριφορά του.

Αυτό είναι πρόβλημα, με δεδομένο ότι τα άκρα της άμυνας δεν είναι και το δυνατό σημείο της Γιουβέντους. Ειδικά αν ο Κάσερες υπολογίζεται για το κέντρο της άμυνας, θα υπάρξει θέμα με έναν... αφηρημένο Λιχτστάινερ. Γι' αυτό, ακόμη κι αν δεν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, είναι κομβικής σημασίας να εξασφαλίσει η Γιούβε ότι ο Στέφαν θα είναι μπιανκονέρο όχι μόνο τυπικά αλλά και ουσιαστικά ως το τέλος της σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου