3 Δεκ 2014

Η μπιανκονέρα πολιτεία που θα απογειώσει τη Γιουβέντους

Με την UEFA να έχει ενημερώσει ότι το Financial Fair Play θα μπει σε πλήρη εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2015, καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικές είναι οι επενδύσεις που κάνει η Γιουβέντους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Το ποδόσφαιρο αλλάζει συνεχώς και η UEFA μετατρέπει τους συλλόγους, πλέον, σε κανονικές εταιρίες. Οχι ότι δεν ήταν έτσι εδώ και χρόνια, απλά τώρα θα είναι ολοκληρωτικά έτσι. Κανένας σύλλογος, πλέον, δεν θα μπορεί να ξοδεύει περισσότερα από όσα είναι τα έσοδα και αυτό θα είναι νόμος. Οποιος δεν το τηρεί, θα έχει συνέπειες τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όσο και στα εθνικά πρωταθλήματα αφού θα απειλείται με αφαίρεση βαθμών.

Η Γιουβέντους είναι μία από τις ομάδες που έχει ήδη εναρμονιστεί με το FFP και δεν απειλείται με οποιαδήποτε τιμωρία. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, έπαιξε η κατασκευή του δικού της γηπέδου. Τα έσοδα έχουν τριπλασιαστεί λόγω του Γιουβέντους Στάντιουμ και τα οικονομικά συνεχώς φτιάχνουν.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό, όσο κι αν δεν μας αρέσει ως οπαδούς, έχει παίξει και η σφιχτή οικονομική πολιτική των τελευταίων χρόνων ώστε να κλείσουν οι μαύρες τρύπες που δημιουργήθηκαν μετά την οικονομικά καταστροφή του 2006...

Το θέμα είναι ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Γιούβε δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσα τους παραδοσιακούς αντιπάλους της στην Ευρώπη αφού αυτοί έχουν πολύ περισσότερα έσοδα.

Τα 310 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσαν οι μπιανκονέρι ότι μπήκαν στο ταμείο τους το 2014, είναι πολύ περισσότερα από αυτά οποιασδήποτε άλλης ιταλικής ομάδας αλλά είναι ουσιαστικά τα μισά από αυτά των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. Πώς μπορεί να καλυφθεί αυτή η διαφορά; Με νέες επενδύσεις, όπως αυτή της Continassa.

Ο Αντρέα Ανιέλι έχει παρουσιάσει από πέρυσι το πλάνο για την κατασκευή μιας... μπιανκονέρα πολιτείας γύρω από το Γιουβέντους Στάντιουμ και τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη του 2015 με αρχές του 2016. Τα έξοδα, που θα καλυφθούν από την οικογένεια Ανιέλι, υπολογίζονται σε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ αλλά τα έσοδα θα είναι πολύ περισσότερα.

Με ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα που θα αφορούν την Γιουβέντους, κινηματογράφους, εστιατόρια, πάρκα για οικογένειες κλπ, στο ταμείο του συλλόγου θα μπαίνουν εκατοντάδες εκατ. ευρώ ετησίως και η Κυρία θα είναι έτοιμη να επιστρέψει στη φυσική της θέση και στην Ευρώπη.

Πριν δύο μήνες, άλλωστε, ο Τζον Ελκαν, ξάδερφος του Ανιέλι και ουσιαστικά μεγαλομέτοχος των «μπιανκονέρι», είχε... περιγράψει τη νέα εποχή: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί τα μικρά παιδιά μου, όπως και αυτά του Αντρέα, θα ζήσουν τα καλύτερα χρόνια της Γιουβέντους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου