1 Δεκ 2014

Πέντε αγώνες με υψηλό βαθμό δυσκολίας

Μπορεί η άνοιξη να είναι η εποχή στην οποία κρίνονται όλα αλλά για την Γιουβέντους θα... πει πολλά ο Δεκέμβριος, σε όλα τα μέτωπα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Το πρώτο τρίμηνο της σεζόν πήγε πολύ καλύτερα από ό,τι περίμεναν οι τιφόζι, όταν γινόταν ο... σεισμός του Ιουλίου με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Μέσα σε όλα τα άλλα, άλλωστε, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν φημιζόταν για το πώς άρχισε τις σεζόν.

Είναι χαρακτηριστικό, στο κάτω-κάτω, το γεγονός ότι ποτέ, σε όσα χρόνια προπονεί, δεν άρχιζε -για παράδειγμα- με πέντε νίκες στους πρώτους πέντε αγώνες. Ολα αυτά, τελικά, δεν βρήκαν θέση στη φετινή Γιουβέντους αφού ο Αλέγκρι, με βάση τους αριθμούς, έκανε καλύτερο ξεκίνημα και από τον Κόντε!

Οι μπιανκονέρι ταξιδεύουν αυτή την στιγμή με τον ίδιο ρυθμό που πήγαιναν και πέρυσι στο πρωτάθλημα ενώ η συγκομιδή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, μία αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων, είναι ανώτερη από την περσινή. Τώρα, μέσα στον Δεκέμβριο, ο Αλέγκρι έχει την ευκαιρία να... ξεφύγει.

Ο μήνας θα αρχίσει με τον αγώνα κόντρα στη Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» και όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό. Για τους Τοσκανούς είναι το ματς της χρονιάς και η ομάδα αναμένεται να έχει δύσκολη αποστολή. Τέσσερις μέρες μετά, έρχεται ο πρώτος «τελικός» της σεζόν.

Ο αγώνας με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τορίνο. Από το τι θα κάνει εκείνο το βράδυ η ομάδα του Αλέγκρι, που θέλει ένα βαθμό για να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League και νίκη με δύο γκολ διαφορά για να το κάνει ως πρώτη, θα κριθούν πολλά σε πολλούς τομείς (π.χ. τα μεταγραφικά του Ιανουαρίου).

Μετά την Ατλέτικο, σειρά έχει το εντός έδρας ματς με την Σαμπντόρια του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, που μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι φέτος. Ακολουθεί η επίσκεψη στη Σαρδηνία για την αναμέτρηση με την Κάλιαρι, που θα έχει αρκετές ιδιαιτερότητες αφού στον πάγκο των ροσομπλού κάθεται ο... Ζντένεκ Ζέμαν. Ματς της χρονιάς και για αυτόν...

Σαν κερασάκι στην τούρτα, έρχεται το τελευταίο παιχνίδι για το 2014, που θα είναι κυριολεκτικά ματς-τίτλου. Στις 22 Δεκεμβρίου, στη Ντόχα, η Γιουβέντους θα διεκδικήσει το Σούπερ Καπ με αντίπαλο τη Νάπολι και αν όλα έχουν πάει καλά ως τότε σε Ευρώπη και πρωτάθλημα, για τον Αλέγκρι η πρώτη κούπα θα είναι ό,τι καλύτερο για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Πέντε αγώνες σε 22 μέρες, που θα δείξουν πολλά για το πώς θα εξελιχθεί η φετινή σεζόν της Γιούβε. Πέντε αγώνες με υψηλό, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, βαθμό δυσκολίας. Πέντε αγώνες, da giocare e da vincere...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου