2 Δεκ 2014

Τραυματισμοί, μεταγραφές, σφιχτή οικονομική πολιτική αποτελούν ένα κολασμένο τρίγωνο

Τα προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπωρούν τη Γιουβέντους από την αρχή της σεζόν, κάνουν ακόμη πιο... υποχρεωτική την πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει τη φήμη του προπονητή που φέρνει μαζί του τραυματισμούς και αφού του έχει βγει το όνομα στη Μίλαν, χρεώνεται πλέον τα πάντα στους μπιανκονέρι.

Ακόμη κι όταν δεν ευθύνεται αυτός αφού αρκετά από τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν οι παίκτες του, τους ταλαιπωρούσαν πριν αναλάβει αυτός την τεχνική ηγεσία. Απλά, τώρα βγήκαν με... τραυματικό τρόπο στην επιφάνεια.

Οπως και να έχει, όποιος κι αν φταίει, το δεδομένο δεν αλλάζει. Η Γιούβε έχει φέτος πολύ περισσότερους τραυματισμούς από ό,τι την προηγούμενη τριετία και αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταγραφές τον Ιανουάριο. Θα προχωρήσει όμως;

Αυτό, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, θα το ξέρουμε μετά το τέλος του αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου η Γιουβέντους θέλει την ισοπαλία για να περάσει στους «16» και νίκη με δύο γκολ διαφορά για να προκριθεί ως πρώτη, αυξάνοντας τις πιθανότητες της για μια καλή κλήρωση που θα ανοίξει τον δρόμο για τους «8».

Αν η ομάδα δεν τα καταφέρει ούτε φέτος, θα πρέπει να θεωρούμε σχεδόν σίγουρο ότι μεταγραφές τον Ιανουάριο δε θα γίνουν. Αν η πρόκριση έρθει, όμως, η συζήτηση αλλάζει. Σίγουρα δεν πρόκειται να βγουν τρελά λεφτά από το ταμείο αφού η σφιχτή οικονομική πολιτική θα συνεχιστεί ως το καλοκαίρι, όταν και θα τεθούν σε ισχύ μια σειρά από νέες χορηγίες -με κυριότερη αυτή της Adidas- που θα δώσουν την άνεση για πιο δυνατές κινήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό, άλλωστε, το έχει προαναγγείλει και ο Μπέπε Μαρότα.

Είναι επίσης σίγουρο, όμως, ότι αν το ταμείο έχει φέτος τα δεκάδες εκατ. ευρώ που έλειψαν πέρυσι μετά τον αποκλεισμό στο χωράφι της Κωνσταντινούπολης, οι διοικούντες θα έχουν την άνεση να κινηθούν πιο άνετα τον Ιανουάριο. Με λίγα λόγια, ο Αλέγκρι και οι παίκτες θα καθορίσουν ουσιαστικά μόνοι τους την μοίρα τους.

Αν κάνουν το χρέος τους απέναντι στην Ατλέτικο, θα μπορούν να περιμένουν σημαντική βοήθεια τον Ιανουάριο. Αν δεν το κάνουν, θα πρέπει να τα βάλουν με όλους και με όλα στο δεύτερο μισό της σεζόν για να διατηρήσουν το σκουντέτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου