15 Ιαν 2015

Το -εγχώριο- απωθημένο των τιφόζι

Το sold out που ανακοίνωσε η Γιουβέντους για το ματς κυπέλλου με την Βερόνα αποδεικνύει ότι αυτή η διοργάνωση μας έχει γίνει απωθημένο...

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Σε καμία χώρα του κόσμου το κύπελλο δεν είναι η πιο σημαντική διοργάνωση (ούτε καν στην Αγγλία κι ας λένε το αντίθετο για διαφημιστικούς σκοπούς) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και εντελώς αδιάφορο. Ειδικά όταν είσαι η Γιουβέντους και έχει να το κατακτήσεις από το 1995...

Το ξέρουμε όλοι ότι στο τέλος της σεζόν δεν θα σκάσει κανένας αν έχει έρθει το πρωτάθλημα και έχουμε κάνει κάτι πολύ καλό και στην Ευρώπη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα έχει δικαίωμα να αδιαφορήσει για το κύπελλο.

Ο Αλέγκρι είπε ότι στον αγώνα με τη Βερόνα θα γίνουν αλλαγές στην 11άδα και καλώς θα τις κάνει. Τρεις μέρες μετά άλλωστε υπάρχει αγώνας πρωταθλήματος -πάλι με τη Βερόνα- και για να ξέρουμε και τι λέμε, δεν χρειάζεται να είσαι με όλους τους βασικούς για να αποκλείσεις την Ελλάς στο Τορίνο. Το θέμα σε αυτό το ματς δεν είναι η πρόκριση, την θεωρούμε δεδομένη, αλλά το μήνυμα που θα πάρει η ομάδα από την παρουσία του κόσμου.

Η διοίκηση ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια που βγήκαν προς πώληση εξαντλήθηκαν και αν προσθέσουμε και τα διαρκείας τότε έχουμε sold out. Το να γίνεται sold out για ένα τέτοιο ματς, αν μη τι άλλο κάτι σημαίνει. Και αυτό που σημαίνει είναι ότι ο κόσμος δεν είναι απλά συνεχώς δίπλα στην ομάδα αλλά θέλει και το κύπελλο.

Από το 1995, όταν και το κατέκτησε τελευταία φορά, η Γιουβέντους άρχισε σταδιακά να αδιαφορεί πλήρως για αυτή την διοργάνωση και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε 19 χρόνια έχει πάει μόνο σε δύο τελικούς. Και τους έχασε.

Επειδή οι ποδοσφαιριστές συχνά μνημονεύουν την φράση του Μπονιπέρτι για τη νίκη που αποτελεί αυτοσκοπό για τη Γιουβέντους, καλό θα είναι φέτος να το δείξουν και στο κύπελλο.

Σε μια σεζόν που προσπαθούν να τους αμφισβητήσουν με ύπουλο τρόπο, η απάντηση τους θα πρέπει να είναι η απόλυτη κυριαρχία εντός συνόρων. Θέλουμε το πρωτάθλημα, θέλουμε το κύπελλο, θέλουμε να κυριαρχήσουμε σε απόλυτο βαθμό και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να σηκώσει κεφάλι.

Απλό είναι!

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να το πάρουμε φέτος...
    Δε γίνεται να έχουμε 9 όπως και η δεύτερη ομάδα της Ρώμης.Ο Κόντε τις 2 τελευταίες του χρονιές(για να μην πω και τις 3) το απαξίωσε ενώ το 2012 που πήγαμε στον τελικό με τη Νάπολι νομίζω πως έπρεπε να παίξει με τη βασική ομάδα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το παίρναμε σίγουρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή