12 Ιαν 2015

Όσα ίσως δεν.... είδατε από την τριάρα στη Νάπολι

Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, είναι κάτι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Που δείχνουν πολλά. Το είδαμε και στο Σαν Πάολο αυτό.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Τις προηγούμενες μέρες γράφαμε ότι η ιστορία δείχνει πως η Γιουβέντους αντιδρά καλύτερα όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο, όταν αισθάνεται ότι προσπαθούν να την αμφισβητήσουν.

Σημειώναμε, επίσης, ότι επειδή το κλίμα ήταν τέτοιο στην Ιταλία μετά το 1-1 με την Ιντερ, το ματς στη Νάπολη ήταν ό,τι καλύτερο για τους μπιανκονέρι. Επειδή ξέρουμε την Γιούβε, δεν μας προκαλεί εντύπωση η νίκη στο Σαν Πάολο και το τέλος μια πολύ αρνητικής παράδοσης.

Η Γιουβέντους απάντησε όπως ακριβώς έπρεπε και πάνω από όλα έστειλε μήνυμα ότι είναι αποφασισμένη να διατηρήσει και φέτος τα σκήπτρα. Εδειξε ότι στα αποδυτήρια υπάρχει ενότητα και αυτό είναι και το πιο σημαντικό.

Στο 0-1 του Πογκμπά, ο Γάλλος κινείται προς τον πάγκο της ομάδας, δίνει το χέρι του στον Αλέγκρι και μετά πέφτει στις αγκαλιές των αναπληρωματικών, με τους βασικούς να ακολουθούν.

Ο Γάλλος, που πανηγυρίζει πάντα με ξεχωριστό τρόπο τα γκολ του, έχει βάλει αυτή την γκολάρα στο Σαν Πάολο και πάει να το πανηγυρίσει με όλους τους υπόλοιπους. Στο 1-2 του Κάσερες ο Ουρουγουανός κατευθύνεται προς το σημείο που κάνουν ζέσταμα οι αναπληρωματικοί και μέσα σε δευτερόλεπτα έχουν πάει εκεί και όλοι οι βασικοί. Στο 1-3 του Βιντάλ φεύγει μέχρι και ο Μπουφόν από την απέναντι εστία και όλοι μαζί πηγαίνουν στον πάγκο για να πανηγυρίσουν οικογενειακώς τη νίκη.

Μπορεί κάποιος να το θεωρεί αστείο αλλά στο ποδόσφαιρο οι πανηγυρισμοί δείχνουν πολλά. Δείχνουν τι κλίμα επικρατεί στην ομάδα και από το κλίμα, το ξέρουμε όλοι, κρίνεται σε τρομερά μεγάλο βαθμό το αν θα φτάσει ή όχι μια ομάδα στην επίτευξη του στόχου της.

Πάνω σε αυτό το θέμα, επομένως, μπορούν όλοι οι Γιουβεντίνοι να είναι ήρεμοι. Η ομάδα είναι ενωμένη, έχει καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης, δείχνει τον χαρακτήρα της και δίνει την απάντηση της στον πανικό -κυρίως των ΜΜΕ- των προηγούμενων ημερών.

Να δούμε τώρα τι ανταπάντηση θα πάρουμε από όσους πιστεύουν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν την Κυρία... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου