7 Ιαν 2015

Η μεγάλη αλήθεια του Μότζι και η πρόκληση του Σαν Πάολο

Ο Λουτσιάνο Μότζι είναι ένα ξεχωριστό και σπουδαίο κεφάλαιο της Γιουβέντους αλλά είναι και ένας από αυτούς που διαβάζουν καλύτερα από τον καθένα τους μπιανκονέρι και το ποδόσφαιρο γενικά.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Για τον πρώην γενικό διευθυντή, βέβαια, θα έχουμε πολλά να πούμε στη συνέχεια της πορείας μας αλλά προς το παρόν θα αρκεστούμε στο σχόλιο του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Γιουβέντους ενόψει του κυριακάτικου ματς με τη Νάπολι στο Σαν Πάολο.

«Ο κυριακάτικος αγώνας θα είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρων γιατί στη Γιουβέντους λείπει αυτή τη στιγμή η αυτοπεποίθηση. Είναι η πιο δυνατή ομάδα αλλά το γεγονός ότι στο Σούπερ Καπ επέτρεψε στη Νάπολι να ισοφαρίσει στο τέλος της παράτασης αλλά και το γεγονός ότι δεν νίκησε την Ιντερ μετά από ένα τέτοιο πρώτο ημίχρονο, κάτι δείχνει. Αυτό που δείχνει είναι ότι ακόμη κι όταν ελέγχει το ματς, στην πρώτη δυσκολία η αυτοπεποίθηση χάνεται και η ομάδα παραπαίει».

Το σχόλιο του Μότζι ανταποκρίνεται στην αλήθεια και φανερώνει ένα πρόβλημα που υπάρχει αυτή την στιγμή. Περισσότερο και από το αγωνιστικό, το πρόβλημα είναι ψυχολογικό. Ματς που η Γιούβε τα καθάριζε χωρίς πολλά λόγια τα προηγούμενα χρόνια, φέτος δείχνει να τα... μπερδεύει περισσότερο από όσο θα έπρεπε και στο τέλος μπερδεύεται η ίδια. Με δεδομένο ότι η ψυχολογία, ο χαρακτήρας μιας ομάδας αποτελεί αντανάκλαση αυτής/του του προπονητή της, ο Αλέγκι είναι ξεκάθαρο ότι έχει ακόμη δουλειά να κάνει.

Το καλό για τον allenatore είναι ότι ο κόσμος είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και αυτό δεν αλλάζει από ένα, δύο ή τρία άσχημα αποτελέσματα. Αυτό φάνηκε και από την άψογη συμπεριφορά στο τέλος του αγώνα με την Ιντερ. Το θέμα όμως είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για άλλες απώλειες.

Είτε είναι εύκολο είτε δύσκολο, ο Αλέγκρι και οι παίκτες θα πρέπει να βρουν άμεσα την λύση και να πάρουν στη Νάπολη μια νίκη που θα επαναφέρει πλήρως την ηρεμία και πάνω από όλα την αυτοπεποίθηση, για την οποία μιλάει ο Μότζι.
Η προηγούμενη τριετία έδειξε ότι η Γιουβέντους λειτουργεί καλύτερα όταν είναι υπό πίεση. Οταν νιώθει ότι προσπαθούν να την αμφισβητήσουν. Επειδή από το βράδυ της Τρίτης είμαστε, λίγο-πολύ, σε μια τέτοια κατάσταση κυρίως σε ό,τι αφορά τα ιταλικά media, ο Αλέγκρι έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία την Κυριακή να δείξει ότι έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχει να διαχειριστεί την πρώτη... περίεργη περίοδο της θητείας του στο Τορίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου