11 Ιαν 2015

Μονομαχία στην πιο δύσκολη έδρα και τα πολλαπλά μηνύματα ενός αποτελέσματος

Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα βαθμολογικά, ο αγώνας με τη Νάπολι στο Σαν Πάολο είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να τύχει στη Γιουβέντους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Από τις αρχές Δεκεμβρίου είναι φανερό ότι στους μπιανκονέρι κάτι δεν πάει καλά. Μία νίκη σε τέσσερις αγώνες στο πρωτάθλημα, ισοπαλία στο Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης, απώλεια του Σούπερ Καπ στα πέναλτι από τη Νάπολι μετά την ισοπαλία σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Οταν μιλάμε για τη Γιουβέντους, δεν χρειάζεται και κάτι άλλο για να καταλάβει κάποιος ότι κάτι δεν πάει καλά. Οταν σε τόσα 90λεπτα έχεις νικήσει μόνο στο ένα, προφανώς κάτι πρέπει να αλλάξει. Αγωνιστικό, ψυχολογικό, αγωνιστικό και ψυχολογικό, αυτό αφορά αυτούς που είναι στην ομάδα και αυτοί θα πρέπει να βρουν και την λύση.

Ο αγώνας πάντως στο Σαν Πάολο βοηθάει. Και βοηθάει επειδή είναι δύσκολος. Οταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα δύσκολο παιχνίδι. Οσο πιο δύσκολο, μάλιστα, τόσο το καλύτερο.

Αυτό με τη Νάπολι στον ιταλικό νότο είναι πραγματικά το πιο δύσκολο για την Γιουβέντους αφού η τελευταία φορά που νίκησε εκεί ήταν τον Σεπτέμβριο του 2000. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει πιο δύσκολη έδρα στην Ιταλία για τους μπιανκονέρι, από αυτή της Νάπολι. Αυτό, θα πει κάποιος, δεν είναι καλό την δεδομένη χρονική στιγμή επειδή η ομάδα δεν είναι στο 100% από όλες τις πλευρές. Λάθος, θα πούμε εμείς...

Αν η Γιουβέντους δεν νικήσει (το αν θα αρκεί ή όχι έστω η ισοπαλία για την κορυφή θα το ξέρουμε μετά το Ρόμα-Λάτσιο που θα προηγηθεί), δεν θα χρειάζεται πλέον καμία απόδειξη ότι υπάρχει θέμα και δεν θα μπορεί να το αρνηθεί ακόμη μια φορά ο Αλέγκρι, ο Μαρότα ή οποιοσδήποτε από τους παίκτες.

Θα υπάρχει θέμα, θα το έχουν καταλάβει, θα το συζητάνε όλοι και αυτό σημαίνει ότι θα το παραδεχθούν και στην ομάδα και θα το λύσουν. Οπως λένε και οι... διανοούμενοι άλλωστε, για να λύσεις ένα πρόβλημα θα πρέπει πρώτα να παραδεχθείς ότι υπάρχει.

Αν η Γιουβέντους, γιατί υπάρχει και άλλο ενδεχόμενο, νικήσει, θα έχει κάνει σημαντικό βήμα από τώρα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Υπερβολικό θα πει κάποιος, καθόλου θα πούμε εμείς γιατί ξέρουμε την Γιούβε.

Αν τώρα, με την μισή Ιταλία να την αμφισβητεί και να περιμένει πώς και πώς να την δει στη 2η θέση για πρώτη φορά μετά από τόσους μήνες, η Κυρία σπάσει μια αρνητική παράδοση 14 χρόνων, θα το λάβουν το μήνυμα όλοι. Και αν το λάβουν, επειδή τους ξέρουμε, δεν θα έχουν την εύκολη απάντηση...

2 σχόλια:

  1. Μακάρι, τώρα που έχουμε την άνεση να παρακολουθούμε τους άλλους να βρίσκονται σε σύγχυση, να αναγνωρίσουμε και εμείς το πρόβλημα και να το λύσουμερ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. (καλορίζικοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή