23 Ιουν 2015

Ενας αντιγιουβεντίνος που έφαγε ψωμί θα βρεθεί στο δρόμο μας, ας τον συντρίψουμε

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο ειδών κατηγορίες αθλητών. Αυτοί που τιμούν τις ρίζες τους και εκεί που έφαγαν παντεσπάνι και οι μισθοφόροι. Από τους δεύτερους να φαν και οι κότες. Οι πρώτοι σπανίζουν.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Ο Αλβάρο Μοράτα πέτυχε δύο γκολ κατά της Ρεάλ στα προημιτελικά του Champions League και επειδή είχε φορέσει τη φανέλα της δεν τα πανηγύρισε. Τίμησε την ομάδα που του έδωσε τη δυνατότητα να πάει παρακάτω.

Σήμερα παρουσιάστηκε από την Φιορεντίνα ο Πάολο Σόουζα. Ο Πορτογάλος που είχε περάσει και από τη Γιούβε και μάλιστα κατέκτησε τίτλους μεταξύ αυτών και το κύπελλο Πρωταθλητριών. Ο Σόουζα ως προπονητής πλέον πάει για το μεροκάματο στη Φλωρεντία. «Ξεχάστε τα χρόνια μου στη Γιουβέντους», είπε στους ίσως πιο κομπλεξικούς οπαδούς της Ιταλίας. Και αυτοί τον αποθέωσαν, χωρίς να πάρουν γραμμή πως τους είπε αυτό που ήθελαν να ακούσουν.

Αλλά την προσωπικότητα του Σόουζα την γνωρίζουμε από παλιά. Εντύπωση μου είχε κάνει ο τρελός πανηγυρισμός του όταν φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού είχε σκοράρει απέναντι στη Γιούβε. Χρόνια αργότερα μνημονεύει αυτή τη φάση και το τέρμα που πέτυχε ως κάτι μοναδικό. Και να σκεφτεί κανείς πως έχει κατακτήσει δύο Champions League και μάλιστα με διαφορετικές ομάδες.

Γεννημένος μισθοφόρος ο Πάολο Σόουζα ήταν ένας καλός ποδοσφαιριστής αλλά πολύ μικρός αθλητής. Όχι βέβαια επειδή πανηγύρισε επιδεικτικά το γκολ των «πρασίνων» το 2000 αλλά επειδή σε κάθε ευκαιρία δείχνει πως υποστηρίζει εκεί που τα παίρνει. Λίγος…

Ένας άνθρωπος που ξεκινά μια καριέρα ξεχνώντας το παρελθόν του δε θα πετύχει και πολλά. Εδώ θα είμαστε. Ο Σόουζα δε θα είναι εκεί. Θυμηθείτε το. «Είμαι ένας άνθρωπος που ζει για το ποδόσφαιρο», είπε ο Σόουζα στην παρουσίασή του από την Φιορεντίνα. Που ζει από το ποδόσφαιρο, θα έπρεπε να πει. Πάλι καλά που δε μίλησε και για σκουντέτο. Για να ξεφτιλιστεί πλήρως…

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΠΑΔΙΛΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕ. ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΚΡΑΞΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή