24 Ιουν 2015

Τελικά ήταν ο Πίρλο της Μίλαν ή ο Πίρλο της Γιουβέντους;

Όπως φανερώνουν οι τελευταίες εξελίξεις, η Γιούβε και οι τιφόζι της αναμένεται να αποχαιρετήσουν και δεύτερο σπουδαίο ποδοσφαιριστή της τωρινής ομάδας. Οι πληροφορίες από Ιταλία αναφέρουν πως ο Αντρέα Πίρλο είναι πολύ πιθανό να φύγει από τώρα για την Αμερική.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Ο Ιταλός άσος αναμένεται να γίνει… μετανάστης στη δύση της καριέρας του και όλοι εμείς θα τον ευχαριστήσουμε για την τεράστια προσφορά του. Βοήθησε πολύ για να γίνει και πάλι η ομάδα μεγάλη και τρανή. Γιατί και ο ίδιος ήταν και είναι μεγάλος και τρανός.

Ο Πίρλο είναι μια μορφή που όλοι θα θυμόμαστε με σεβασμό. Ακόμη και στα χρόνια του στη Μίλαν, ήταν ένας παίκτης που δεν προκαλούσε, που δεν είχε δημιουργήσει έχθρες με αντίπαλους ποδοσφαιριστές και οπαδούς. Μετρημένος και σοβαρός στα λόγια του, ήταν ένα αθλητής που σεβόταν. Γι’ αυτό αγαπήθηκε αμέσως από τους μπιανκονέρι, ακόμη κι αν φορούσε για χρόνια τα χρώματα ενός «εχθρού».

Τώρα που η καριέρα του Αντρέα ολοκληρώνεται, κακά τα ψέματα, κανείς δε θα νοιαστεί τι θα κάνει στα ξένα, όπως κανείς δε νοιάστηκε τι έκανε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Αντε να δούμε κανένα βίντεο με καμιά εκτέλεση φάουλ και να διαβάσουμε τίτλους του στυλ «η τέχνη δεν ξεχνιέται» ή «ο λύκος κι αν εγέρασε», αλλά για όλους εμάς ο Πίρλο θα τελειώσει από τη στιγμή που θα φύγει από την Ευρώπη.

Και το ερώτημα που δημιουργείται και καλούνται να λύσουν οι ποδοσφαιρικοί ιστορικοί του μέλλοντος είναι, τελικά ήταν ο Πίρλο της Μίλαν ή ο Πίρλο της Γιουβέντους; Δύσκολη απάντηση με άκρως υποκειμενικές προεκτάσεις. Άλλη η σκοπιά των ροσονέρι, άλλη η δική μας σκοπιά.

Ο Πίρλο δοξάστηκε από το ιταλικό ποδόσφαιρο και το δόξασε. Κατέκτησε ό,τι βαρύτιμο κυκλοφορούσε στην αγορά, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του παγκοσμίου στερεώματος, έκανε μόνο φίλους. Ο καθένας κρατάει ό,τι θέλει ή ό,τι τον συμφέρει. Για εμάς θα είναι πάντα ο αγαπημένος μας Πίρλο της Γιουβέντους. Ο «μαέστρος» που μάγεψε στο Τορίνο με την μπιανκονέρα φανέλα…

3 σχόλια:

  1. Γεια σας. Μιλανέζος είμαι ( από φίλο Γιουβεντίνο διάβσα το post σας). για μένα είναι φυσικα ο Πίρλο της Μίλαν. Για εσάς μάλλον ο Πίρλο της ομάδας σας. Συγχαρητηρια για την ποιότητα των post σας. ξεχωρίζουν στη σαβούρα του ελληνικού ίντερνετ των οπαδών.
    Μπάμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν Γιουβεντινος 20 χρονια πλεον τον σεβομαι, αλλα εχω την αισθηση οταν θα μιλαω γιαυτον μετα απο λιγα χρονια θα μου ερχεται στο μυαλο η φανελα της Μιλαν...
    Ισως βεβαια και το κλαμα του στον τελικο, που οπως σωστα υποψιαστηκαμε πολλοι, ηταν κλαμα αοπχωρησεις απο την ομαδα που του εδωσε την τυχη να αναγγενηθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ σαν Γιουβεντίνος θα πω,ότι είναι ο Πίρλο του κόσμου ή ο Πίρλο του ποδοσφαίρου.Η παρουσία του έκανε τόσο ξεχωριστό αυτό το άθλημα και αυτός είναι ο λόγος που θα τον αγαπάμε,θα τον τιμούμε και τον σεβόμαστε όλοι για πάντα,ανεξαρτήτως αν ήταν Bianconero ή Rossonero!

    ΑπάντησηΔιαγραφή