22 Ιουν 2015

Η πτώχευση της Πάρμα, ο Ραβανέλι, ο Βιάλι και το σήμερα…

Πριν λίγες ώρες η Πάρμα ανακοίνωσε πως πτωχεύει και θα ξεκινήσει την πορεία εξυγίανσης από τη… Serie D. Την ίδια ώρα, η Γιουβέντους συνεχίζει το μεταγραφικό της σχεδιασμό. Πώς μπορεί να επηρεάσει ένα τέτοιο γεγονός τους πρωταθλητές;

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Η Πάρμα είναι μια ιστορική ομάδα. Μην ξεχνάμε πως μας έχει πάρει το κύπελλο UEFA σε διπλό τελικό το 1995. Από εκεί αγοράσαμε τον τεράστιο Τζανλουίτζι Μπουφόν, τον πολύ καλό Λιλιάμ Τιράμ, εκεί έπαιξε και ο αμυντικός ηγέτης Φάμπιο Καναβάρο.

Η Πάρμα δεν είναι ανταγωνίστρια της Γιουβέντους. Ποτέ δεν ήταν και μάλλον ποτέ δε θα γίνει. Είναι όμως ένας αντίπαλος σεβαστός, με μια έδρα που κάποιες χρονιές ματώναμε και εμείς και οι άλλοι για να περάσουμε.

Λίγο μπορεί να ενδιαφέρει εμάς τους Γιουβεντίνους η διάλυση της Πάρμα. Μακροπρόθεσμα όμως, θα έχει συνολικές συνέπειες. Οι ιταλικές ομάδες έχουν πάψει να επενδύουν. Κάτι πήγε να κάνει πέρσι η Ρόμα και με τις αλλεπάλληλες αγωνιστικές σφαλιάρες που έφαγε, έβαλε φρένο.

Μίλαν και Ιντερ ψωνίζουν με το σταγονόμετρο και περισσότερα είναι τα «όχι» που δέχονται παρά τα «ναι». Και φέτος κομπάρσοι αναμένεται να είναι οι δύο ομάδες του Μιλάνου. Το παραμύθι της Νάπολι είναι γνωστό. Κάθε χρόνο ο Ντε Λαουρέντις φτιάχνει ομάδα που θα πάει για κούπα και στα μέσα της χρονιάς αρχίζει μάχη για να προλάβει το Europa League.

Η αλήθεια είναι πως ακόμη κι αν δυνάμωναν οι υπόλοιπες ιταλικές ομάδες, εύκολα ή δύσκολα θα κατακτούσαμε και πάλι το πρωτάθλημα. Η ομάδα μας είναι πολύ μπροστά από τους άλλους. Αν επένδυαν οι άλλοι, θα κάναμε το επιπλέον βήμα και εμείς. Η κατάντια τους, γιατί περί κατάντιας μιλάμε, δεν επιτρέπουν και στη Γιουβέντους να ρίξει περισσότερο χρήμα. Μικρότερος συναγωνισμός, λιγότερα χρήματα στην αγορά.

Οι αντίπαλοί μας όμως δεν είναι μόνο η Μίλαν, η Ιντερ και η Ρόμα. Είναι και η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Μπάγερν, η Τσέλσι κ.ο.κ. Και με μια Serie A να κάνει μεταγραφικά μπαλώματα και όχι μεταγραφικές κινήσεις, μένει πίσω και η πρωταθλήτρια Γιουβέντους. Μια Γιουβέντπυς που ψωνίζει συνετά και σύμφωνα με τις βασικές της ανάγκες.

Θυμάστε τις εποχές που ο Βραζιλιάνος αστέρας Ζίκο αγωνιζόταν στην Ουντινέζε; Πιο μετά που ο Βερόν και ο Κρέσπο στην Πάρμα. Ε, να ζήσουμε να τις θυμόμαστε Γιατί θα κάνουμε πολλά χρόνια να δούμε και πάλι κάτι ανάλογο. Αν θα δούμε και ποτέ ξανά.

Εδώ διαβάζουμε πως η Σαμπντόρια εξετάζει την περίπτωση Μήτρογλου. Ποδοσφαιριστής που ήταν τις περισσότερες φορές αλλαγή στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι στο στόχαστρο ομάδας της Serie A.

Α, να θυμίσω πως η Γιούβε που έχασε τον τελικό από την Πάρμα είχε στη σύνθεσή της μεταξύ άλλων τους Ρομπέρτο Μπάτζο, Βιάλι, Ραβανέλι, Ντεσάμπ, Πάολο Σόουζα και αλλαγή τον πιτσιρικά τότε Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Ούτε τέτοιους παίκτες έχει σήμερα στο ρόστερ της η Μεγάλη Κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Οι επενδύσεις που λέγαμε.

3 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά. Μια ανάλυση που δεν είναι επιφανειακή. Καλή δουλειά παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχεις άδικο.

    Αν θες να βλέπεις μπροστά έτσι πρέπει να σκέφτεσαι.

    Δε λένε πως η αξία του ηττημένου δίνει κύρος στον νικητή.

    Ποιοι είναι οι ηττημένοι; Οι ανύπαρκτοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραιο κειμενο, καποια στιγμη θα σηζητησουμε και τις φετινες κινησεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή