28 Ιουλ 2015

Γιατί όλοι γουστάρουμε τον -μέτριο- Μπονούτσι;

Σιρέα δεν είναι. Ούτε Καμπρίνι ή Καναβάρο. Από την ομάδα έχουν περάσει τεράστιοι ποδοσφαιρικοί αμυντικοί ογκόλιθοι. Ο Λεονάρντο Μπονούτσι δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία αλλά είναι ένας παίκτης που αγαπάμε όλοι μας. Γιατί; Γιατί είναι αυθεντικός.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Στα 28 του, ο Μπονούτσι έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Φόρεσε τη φανέλα που είχε από μικρός σε αφίσες στο παιδικό του δωμάτιο. Οπαδός της Γιούβε, εργάζεται για τη Γιούβε και δείχνει πω απολαμβάνει αυτές τις στιγμές.

Είναι από τους ποδοσφαιριστές που νιώθουν τον σύλλογο ως κάτι δικό τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που την υποστηρίζει με δηλώσεις του πεισματικά, κόντρα σε όλους. Κάτι σαν… πρέσβης που έχει αναλάβει, όταν χρειάζεται, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Μέσα στο γήπεδο, με τα σωστά του και τα λάθη του, ιδρώνει τη φανέλα όσο λίγοι. Ξέρει πως δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου και πως αγωνίζεται σε μία ομάδα που οι αμυντικοί γράφουν ιστορία. Προσπαθεί, δουλεύει, το παλεύει κάθε στιγμή.

Ο Μπονούτσι ξέρει πως είναι τυχερός γιατί πήρε την ευκαιρία που ζητούσε. Οι τιφόζι τον λατρεύουν. Μαζί τους έχει δει ακόμη και παιχνίδι στις εξέδρες. Πρώτος, μπροστά στην κούρβα των οργανωμένων. Τον κατηγόρησαν πως ήταν μια κίνηση προβολής. Το έκανε επειδή το πίστευε.

Είναι ένας οπαδός στο μυαλό, ένας παθιασμένος πιτσιρικάς στις αντιδράσεις του. Τα χρόνια που είναι στον σύλλογο έχει καταφέρει να χτίσει μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνη. Και η Γιουβέντους θα τον ανταμείψει γι’ αυτό. Επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2020 και ετήσιες αποδοχές 3,5 εκατ. ευρώ.

Καθόλου άσχημα για το επίπεδο και τις ικανότητές του. Ο Λεονάρντο Μπονούτσι είναι ένας μέτριος καλός ποδοσφαιριστής που όλοι θέλουμε να φοράει τη φανέλα της Γιούβε. Γιατί νιώθουμε πως είναι ένας από εμάς. Και αυτό σπανίζει τις μέρες μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου