28 Ιουλ 2015

Οι αριθμοί δείχνουν πως όσο η Γιούβε προχωράει, ο Μπονούτσι χρειάζεται περισσότερο

Μια ομάδα αν θέλει να πρωταγωνιστεί χρειάζεται πολλούς και διάφορους ποδοσφαιρικούς χαρακτήρες. Χρειάζεται ηγέτες, ρολίστες, καλά παιδιά, θυμωμένους, σκληρούς στο παιχνίδι, μηχανάκια, πολύτιμους κομπάρσους. Όλοι προσφέρουν και όλοι χρειάζονται.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι υπέγραψε και θα παραμείνει στο Τορίνο μέχρι το 2020. Μετά τις αποχωρήσεις Τέβες, Πίρλο και Βιντάλ, η διοίκηση έψαχνε παραμονές-ανανέωσεις που θα αρέσουν στους τιφόζι. Η αρχή έγινε με τον Κλαούντιο Μαρκίσιο. Ο Λεονάρντο ήταν μια επίσης καλή επιλογή όχι μόνο στο επικοινωνιακό παιχνίδι αλλά και στη δομή της ομάδας.

Με πέντε «γεμάτες» αγωνιστικά χρονιές, έχει μπροστά του άλλες τόσες για να προσφέρει στην Γιούβε της καρδιάς του. Στα 28 του βλέπει πως θα κερδίσει ακόμη περισσότερα χρήματα, 3,5 εκατομμύρια ευρώ είναι το νέο του συμβόλαιο, αλλά κάπου στα 32-33 του θα μπορεί να δε το όνομά του να μπαίνει στο μουσείο της Μεγάλης Κυρίας.

Έχοντας ήδη 225 συμμετοχές με την μπιανκονέρο φανέλα μπορεί να τις διπλασιάσει και μπει στο κλαμπ των ποδοσφαιριστών που έχουν τιμήσει όσο λίγοι τον σύλλογο. Σημαντικό για τον ίδιο, σημαντικό και για την ομάδα.

Η πιο πλούσια χρονιά του ήταν η περσινή, η σεζόν που η ομάδα προχώρησε όσο περισσότερο μπορούσε, πράγμα που μεταφράζεται αριθμητικά σε περισσότερες συμμετοχές. Ο Μπονούτσι έφτασε τις 52 σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League. Σημείωσε δε, τα πιο πολλά γκολ για τον ίδιο. Τέσσερα.

Οσο ο σύλλογος προχωράει, ο Μπονούτσι χρειάζεται περισσότερο. Είναι μια βασική μονάδα της άμυνας. Μπορεί να κάνει τις γκέλες του, μπορεί κάποιες στιγμές να δείχνει επιπολαιότητα αλλά όταν μπει η συνολική προσφορά του στη ζυγαριά, ο Μπονούτσι είναι απαραίτητος στη Γιούβε των τελευταίων ετών.

Δεν νομίζω πως υπάρχει Γιουβεντίνος που δε χάρηκε με την ανανέωση του Λεονάρντο. Όχι απλά επειδή μια ομάδα τους χρειάζεται όλους. Αλλά γιατί χρειάζεται και ποδοσφαιριστές που αγαπάνε την ομάδα. Ο Μπουνούτσι είναι τέτοιος.

2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟ. ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικη κινηση, η ομαδα δεν μπορει να αλλαζει ολοκληρωτικα και ο Bonucci ειναι παικτης που μπορει ο συλλογος να βασιστει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή