30 Ιουλ 2015

Το επεισόδιο του Μοράτα, η μυστήρια κίνηση του Αλέγκρι και οι περίεργες δηλώσεις

Ένα επεισόδιο με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Αλβάρο Μοράτα ίσως να σημαίνει κάτι παραπάνω από μια απλή νευρική και αφελής αντίδραση της στιγμής. Ο Ισπανός επιθετικός της Γιούβε έγινε αλλαγή στο φιλικό με την Λέχια Γκντανσκ και μετά το παρατράβηξε. Και ο Αλέγκρι με τη σειρά του είπε περίεργα πράγματα. Αφού πρώτα έκανε μια μυστήρια κίνηση.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Ο Μοράτα όταν αντικαταστάθηκε έφυγε νευριασμένος κατευθείαν για τα αποδυτήρια και έδειξε την δυσαρέσκειά του για την επιλογή του προπονητή του. Μια επιλογή που είναι λίγο… μυστήρια. Ο κόουτς τον έριξε στο παιχνίδι στο 45’ και τον έβγαλε στο 70’. Αλλαγή στην αλλαγή αφήνοντας τον μέσα μόνο για 25 λεπτά. Περισσότερο ως καψόνι φαίνεται παρά ως κίνηση τακτικής.

Η κακή αντίδραση από τον Αλβάρο Μοράτα έφερε την αντίδραση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο Αλέγκρι δεν στάθηκε μόνο στη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή του αλλά μίλησε για μια γενική κατάσταση.

Οι ατάκες του Αλέγκρι μπορεί να μην είναι τόσο… αθώες όσο φαίνονται. Συνήθως τα προβλήματα δεν εξωτερικεύονται κι όταν γίνεται κάτι τέτοιο πάει να πει πως έχουν συσσωρευτεί. Τα λόγια του προπονητή μας δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά.

Τι είπε ο Ιταλός;

Πρώτο και… περίεργο είναι η ατάκα του «υπάρχει μια κακή ατμόσφαιρα στη Γιουβέντους». Όταν ο ίδιος ο κόουτς στο μέσο της προετοιμασίας βγαίνει και λέει δημόσια πως υπάρχει πρόβλημα με την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, τότε το πρόβλημα ίσως να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Και η συνέχεια των δηλώσεών του προβληματίζει ακόμη περισσότερο. «Πριν αυτή η κακή ατμόσφαιρα πάρει διαστάσεις (μας μολύνει περισσότερο) θα πρέπει να την σταματήσουμε άμεσα». Τι έχει συμβεί και έχει χαθεί ο έλεγχος των αποδυτηρίων; Γιατί υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις; Είναι μεμονωμένες;

Μόλις στο δεύτερο φιλικό, ο Αλέγκρι βγαίνει και λέει με αφορμή την χαζή αντίδραση του Μοράτα πως κάτι δεν πάει καλά. Η Γιουβέντους έγινε πρώτο θέμα για αρνητικό λόγο και αυτό δεν βοηθάει τον σύλλογο.

Ο κόουτς της Γιούβε είπε επίσης πως «φέτος όλοι μας θεωρούν φαβορί αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Η χρονιά αναμένεται να είναι πολύ πιο δύσκολη». Πιο δύσκολη από την περσινή εννοεί ο Αλέγκρι.

Σημείωση: Η Famiglia Bianconera και ο blogger Don Vito έγραψε λίγες ώρες πριν πάρει διαστάσεις το περιστατικό για το ότι η φετινή Γιούβε θα είναι διαφορετική, θα είναι η ομάδα του Αλέγκρι. Διαβάστε εδώ το άρθρο γιατί, όπως φαίνεται, τώρα έχει μεγαλύτερη αξία.

8 σχόλια:

  1. Χρειαζεται μεγαλη προσοχη για να μην ξεφυγει η κατασταση. Το καλο κλιμα στα αποδυτηρια τα τελευταια τεσσερα χρονια συντελεσε ωστε να φτασουμε σε αυτο το επιπεδο. Ειναι κριμα να χαλασει η καλη ατμοσφαιρα. Καλο θα ειναι να τραβηχτουν μερικα αυτια γιατι μερικοι θεωρουν δεδομενη τη θεση τους στην ομαδα (και δεν εννοω τον Μορατα μονο). Ας μην ξεχναμε οτι ενα ιδιαιτερο χαρακτηριστικο (εκτος των αλλων) των Σιρεα και Ντελ Πιερο ηταν η σεμνοτητα-ταπεινωση που ειχαν γι αυτο και ολοι τους αποδεχονται ως κορυφαιους ποδοσφαιριστες αλλα και χαρακτηρες.

    Δημητρης Λαρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι πολύ! Εκεί που ο Μοράτα έλεγε πως είναι πολύ καλά στην Γιούβε.. τώρα υπάρχπουν προβλήματα γενικά; Η διοίκηση δεν έπρεπε να τ` αφήσει να δημιουργηθούν και έστω τώρα πρέπει να παρέμβει αποτελεσματικά, αλλιώς θα φανεί ότι είναι κμέσα σε κάποιο ``κόλπο`` να χάσει φέτος το σκουντέτο η ομάδα.. αφού πέντε συνεχόμενες φορές είναι πάρα πολλές..!!

      Διαγραφή
  2. ..ή ακόμα, συνεχίζω το προηγούμενο σχόλιο, αν είναι κάτι εσκεμμένο, ώστε να θελήσει να φύγει ο Μοράτα.. και του χρόνου να έρθει ο Μπεράρντι.. έτσι κι` αλλιώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Δεν μου άρεσε η κίνηση Αλέγκρι.

    @ Απαράδεκτος ο Μοράτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι νωρις για να πουμε με ακριβεια τι θελει να κανει ( να πει ) ο Allegri, θα το καταλαβουμε συντομα... Το μονο σιγουρο ειναι οτι εχει δικιο, η χρονια θα ειναι πολυ δυσκολη με αυτο το ροστερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα είναι μια διαφορετική άλλα άκρως ενδιαφέρουσα σεζόν.

      Διαγραφή
  5. Ας μην μιλαμε απο τωρα για του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για το σήμερα φίλε Juvntino. Γι’ αυτά που θα έρθουν.

      Εδώ θα είμαστε να τα σχολιάζουμε.

      Forza Juve

      Διαγραφή