29 Ιουλ 2015

Η φετινή Γιούβε θα είναι διαφορετική, θα είναι η ομάδα του Αλέγκρι

Πέρσι τα πήγε περίφημα και λίγο έλειψε να γράψει ιστορία. Κατέκτησε το πρωτάθλημα, κατέκτησε το κύπελλο και έφτασε μια ανάσα από το Champions League. Πέρσι δούλεψε πολύ πάνω στην ομάδα του Κόντε. Ακόμη και οι μεταγραφές δεν ήταν όλες δικές του.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Φέτος τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Οι τρεις σημαντικές αποχωρήσεις αλλάζουν ριζικά την εικόνα της ομάδας. Τρεις βασικές μονάδες που δούλεψε μαζί τους ο Ιταλός προπονητής δεν υπάρχουν πλέον για να βοηθήσουν στην υλοποίηση των σχεδίων του. Τέβες, Πίρλο και Βιντάλ αναπροσαρμόζουν τα πλάνα του Αλέγκρι.

Οι νέοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στο Τορίνο αλλά και αυτοί που θα έρθουν είναι πλέον δικές του επιλογές. Ο Αλέγκρι τους ζήτησε, ο Αλέγκρι ξέρει πως θα τους χρησιμοποιεί. Η Γιουβέντους, τη δεύτερη μετά Κόντε σεζόν έχει αλλάξει.

Αν εξαιρέσουμε την αμυντική γραμμή και τον γκολκίπερ, όλα τα άλλα θα δουλέψουν διαφορετικά. Οι βασικοί Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Λιχστάινερ είναι εδώ και γνωρίζουν με κλειστά μάτια πλέον ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Στη μεσαία γραμμή και την επίθεση τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Επειδή η άμυνα όμως δεν μπορεί να πάρει από μόνη της ένα παιχνίδι, πόσω μάλλον ένα πρωτάθλημα, ο Αλέγκρι πρέπει να δουλέψει πολύ στις μονάδες που θα χρησιμοποιήσει στα φετινά του συστήματα. Η ομάδα δεν έχει ολοκληρώσει την ενίσχυσή της, κάτι που σημαίνει πως θα περιμένουμε και νέο ή νέα πρόσωπα.

Ο Ιταλός κόουτς οφείλει να καταλήξει στα τελικά κομμάτια του παζλ και να τα συνθέσει όσο καλύτερα γίνεται. Η φετινή Γιουβέντους δεν θα είναι ίδια με αυτή της τελευταίας τετραετίας. Δεν γνωρίζουμε αν θα είναι καλύτερη ή χειρότερη, αλλά δε θα είναι ίδια.

Η προετοιμασία έχει μπει στο στάδιο των τεστ. Μην ξεχνάμε πως σε καμιά δεκαριά μέρες υπάρχει το πρώτο επίσημο ματς, ο τελικός του Σούπερ Καπ Ιταλίας με την Λάτσιο. Για το ονόρε, την ψυχολογία και φυσικά την κούπα, η ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί ένα βήμα πιο έτοιμη από τους λατσιάλι και να ξεκινήσει τη σεζόν με ένα κύπελλο.

Από την εικόνα που έχουμε έως τώρα, δεν μπορούμε να πούμε απολύτως τίποτα. Το φιλικό με την Μπορούσια δεν προσφέρει συμπεράσματα κριτικής γιατί ήταν το πρώτο 90λεπτο που η νέα Γιούβε κλωτσούσε μπάλα με αντίπαλο. Στο δεύτερο φιλικό, το όνομα του αντιπάλου Λέχια Γκντανσκ μπορεί να βοηθούσε μόνο για ένα ξεμούδιασμα αλλά και για να μάθουν να βρίσκονται οι παλιοί με τους νέους μπιανκονέρι, όμως το αποτέλεσμα (νίκη με 2-1 στο 90’) δεν μπορεί να σε κάνει να χαμογελάς. Χρειάζεται υπομονή και χρόνος.

Ο Αλέγκρι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης αλλά και των τιφόζι. Φέτος όμως ξεκινάει από την αρχή. Δεν ξεχνάει κανείς ή ξεγράφει τι πέτυχε την πρώτη του χρονιά στο Juventus Stadium αλλά τώρα, και μετά τις αποχωρήσεις που άλλαξαν τα δεδομένα, όλοι ξέρουν πως στην ουσία φέτος θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε την Γιούβε του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Για να δούμε τι θα δούμε.

5 σχόλια:

  1. Χαιρόμαστε να σας διαβάζουμε.

    Γιατί τόσο εξαιρετικά θέματα δεν αναπαράγονται από άλλα μπλογκ συνοδοιπόρων ή τις σελίδες τους στο facebook;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη, αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να απαντήσουμε εμείς. Το να κάνει κάποιος share πάντως είναι το μόνο εύκολο. Ένα απλό κουμπί είναι. Αν νομίζει κάποιος πως διαβάζει ένα κείμενο που του αρέσει και τον εκφράζει, είναι εύκολο να το αναπαράξει.

      Εμείς γράφουμε γιατί έτσι εκφραζόμαστε. Τιμή μας να διαβάζει τα άρθρα μας ο κόσμος.

      Διαγραφή
  2. Το "Για να δουμε τι θα δουμε" ειναι ολα τα λεφτα, αλλα για να δουμε κατι πρεπει να βοηθησει και ο Μαροττα που μεχρι στιγμης δεν το εχει κανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε τι θα δούμε, γράφαμε νωρίτερα και μετά έσκασε το επεισόδιο με Μοράτα και οι ατάκες του Αλέγκρι. Η φετινή Γιούβε θα είναι διαφορετική. Το πιστεύουμε αυτό.

      Διαγραφή
    2. Το ερωτημα ειναι αν ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ...

      Διαγραφή